Rode Duivels zitten weer op juiste spoor: "Het komt goed"

Rode Duivels zitten weer op juiste spoor: "Het komt goed"
Foto: © SC

Het verschil met enkele maanden geleden is opmerkelijk: bijna alle Rode Duivels komen weer aan spelen toe en voor diegene waar dat niet voor geldt, wordt een oplossing gezocht. Franky Van der Elst ziet dan ook niet onmiddellijk problemen voor de nationale ploeg.

Vermaelen, Mertens, Van Buyten, Alderweireld, Chadli, Dembélé,... allemaal kregen ze de voorbije maand minuten. "Het was even minder, maar nu gaat het toch weer goed met onze Duivels", knikt Van der Elst. "Voor De Bruyne zal er ook wel een oplossing gevonden worden. Als hij na nieuwjaar weer regelmatig aan spelen toekomt, zie ik geen probleem voor het WK. Spijtig dat Vermaelen net nu ziek geworden is, want hij had een voorsprong kunnen nemen op zijn concurrent, Koscielny."

"De droge periode van Benteke duurt nu toch lang"

Toch zijn er nog een paar gevallen die in het sukkelstraatje zitten. "Voor Benteke duurt zijn droge periode nu toch al lang. Veel zal afhangen van hoe die Tsjech (Libor Kozak) het zal doen in de spits. Voor spitsen kan het altijd even een droge periode zijn, maar als ze er eentje scoren, kunnen ze vertrokken zijn voor een hele reeks."

"En dan heb je nog Fellaini die nog een hele poos out is. Maar als hij af en toe een match meepikt de komende maanden zal hij er wel bij zijn. Hij is praktisch een certitude bij de nationale ploeg", aldus Van der Elst. "Ook bij de Spurs-mannen is het nog even afwachten. Vertonghen is een zekerheid, maar bij Chadli en Dembélé gaat het op en af. Maar in Engeland zijn er veel wedstrijden. Zij zullen ook wel genoeg matchen maken. En we zullen zien hoe het evolueert met Alderweireld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties