Het fenomeen Ronaldo: 400 goals en nog meer op komst

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Het fenomeen Ronaldo: 400 goals en nog meer op komst
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo schreef maandagavond opnieuw een stukje geschiedenis. De Portugese vedette rondde zo maar eventjes de kaap van 400 doelpunten - land en club samengeteld. Een geweldige prestatie, van de 28-jarige vleugelaanvaller van Real Madrid.

In het begin van zijn carrière was Ronaldo lang nog niet zo doeltreffend als vandaag. Bij Sporting Lissabon en ook in zijn beginperiode bij Manchester United ontbrak het CR7 aan doelgerichtheid. De Portugees leek wel liever een mannetje uit te spelen dan een doelpunt te maken.

Sir Alex Ferguson stuurde her en der wat bij en plots ontpopte Ronaldo zich tot een levensgevaarlijk heerschap voor doel. Bij The Mancunians lukte hij 118 doelpunten in 292 wedstrijden, een mooi gemiddelde voor een winger. Hieronder een overzicht met zijn doelpunten voor United.

Zo pijnlijk het was voor de supporters van Manchester United, zo een mooie dag was het voor de supporters van Real Madrid toen Cristiano Ronaldo op 6 juli 2009 werd voorgesteld als nieuwe speler van De Koninklijke. In Spanje ging de Portugees gewoon door: hij zette de netten maar liefst 230 keer bol in 221 wedstrijden. Hieronder een overzicht van zijn doelpunten voor Real.

Dat zijn cijfers om ‘u’ tegen te zeggen. Voeg bij dat aantal Ronaldo’s vijf doelpunten in loondienst van Sporting Lissabon en zijn 47 treffers voor de nationale ploeg en dat brengt zijn totaal op exact 400 doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties