Moet de top zes zich versterken: Zulte Waregem

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Moet de top zes zich versterken: Zulte Waregem
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

De transfermercato trok zich op 1 januari opnieuw op gang en enkele clubs sloegen al een eerste slag(je). Ook bij de clubs uit de topzes van de Jupiler Pro League gonst het van de geruchten. Maar welke club moet dringend nog gaan shoppen? Vandaag bespreken we Zulte Waregem.

Door Timothy Collard

Zulte Waregem bevestigde dit seizoen en staat momenteel vierde in het klassement. Junior Malanda en Habib Habibou vertrokken reeds aan de Gaverbeek. Een vertrek van goudhaantje Thorgan Hazard zou een serieuze mokerslag betekenen. Wat mogen we nog verwachten bij Essevee? Voetbalkrant.com vroeg het aan analist Franky Van Der Elst.

"Vertrek Hazard zou hele, hele zware aderlating zijn"

In het tussenseizoen slaagde Francky Dury er - tegen alle verwachtingen in - om zijn kern samen te houden. Dreigt er nu toch nog een leegloop te komen bij Zulte Waregem? “Je krijgt nu een beetje wat iedereen al in augustus vreesde, hé. Je kan het een soort van leegloop noemen.”

“Ze moesten al afscheid nemen van Delaplace en Malanda. Als nu ook Hazard nog vertrekt, dan is heel hun middenveld van vorig seizoen verdwenen. Een vertrek van Hazard zou een hele, hele zware aderlating betekenen voor Essevee”, aldus Van Der Elst.

"2 miljoen euro voor Habibou? Dat is heel veel geld"

Essevee moet na het vertrek van Habib Habibou naar AA Gent ook nog op zoek naar een nieuwe spits. “Maar ik denk niet dat ze aan de Gaverbeek rouwen om het vertrek van Habibou. Als het waar is dat ze 2 miljoen euro kregen van AA Gent, dan is dat heel veel geld.”

“Als er in januari één Belgische club het slachtoffer kan worden van de transfermercato, dan is het Zulte Waregem wel. Maar dat is het gekende verhaal: als een ploeg zoals hen het goed doet, dan worden die vaak gepluimd tijdens de transferperiode.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties