Gouden Bal: tien straffe uitspraken op een rij

Caroline Tonnelier
| 18 reacties
Gouden Bal: tien straffe uitspraken op een rij
Foto: © SC

Morgenavond wordt bekend wie zich de winnaar van de Gouden Bal 2013 mag noemen. De voorbije weken deed zowat de halve voetbalwereld al zijn zegje over wie de trofee verdient. We zetten enkele straffe uitspraken voor u op een rij.

1. Ibrahimovic haalde de top-drie  niet en was daar uiteraard teleurgesteld over. Op de vraag wie de Gouden Bal verdient te winnen, had hij volgend antwoord in huis. “De Ballon d'Or? In mijn ogen verdient elk van de drie genomineerden te winnen. Maar degene die hem moet winnen is de Kerstman.”

2. De grootste controverse ontstond nadat Sepp Blatter zijn mening openbaar maakte en daarbij weinig respect toonde voor Ronaldo. De FIFA-voorzitter verklaarde openlijk dat zijn voorkeur uitgaat naar Messi. “Het zijn beiden exceptionele spelers, maar ze zijn totaal anders. Messi is een goeie jongen, die elke vader of moeder in huis zou willen hebben. Het lijkt alsof hij danst met de bal. Die andere is heel anders. Hij is een echte commandant op het veld, maar het is juist goed dat er zulke commandanten zijn, dat er verschillen zijn.” Blatter voegde er ook nog aan toe dat de een meer uitgeeft aan de kapper dan de ander, maar dat dat niet uitmaakt. Bovendien liet de Zwitser zich verleiden tot een imitatie van Ronaldo.

3. Nadat de FIFA na de barrageduels tussen Portugal en Zweden besliste om de stemming voor de Gouden Bal te verlengen, vroeg Platini zich openlijk af of de Wereldvoetbalbond dit had gedaan om Ronaldo tevreden te stellen. CR7 was niet te spreken over deze opmerking van de Fransman.

4. Ook Ronaldo zelf liet zich verleiden tot enkele straffe uitspraken. “Ik heb al een plaatsje gereserveerd voor de Gouden Bal in museum. Ik ben immers van mening dat ik de enige ben die hem echt heeft verdiend.”

5. Dat de Portugees geen last heeft van valse bescheidenheid, bewees hij ook in gesprek met de Portugese media. “Ik vind zelf dat ik elk jaar de Gouden Bal hoor te winnen, maar ik weet dat het niet om mijn mening draait.”

6. Ook Zubizarreta, de sportief directeur van Barcelona, ging zijn boekje te buiten in de eeuwige discussie over wie nu de beste is. “Messi is volgens mij de beste speler ter wereld, maar voor mij is zelfs Tello beter dan Cristiano. Elke speler van FC Barcelona is in mijn ogen beter.”

7. In oktober al ontstond er een rel tussen Zidane en Ronaldo. De Fransman liet immers noteren dat Ribéry de bal verdiende te winnen, maar dat Messi waarschijnlijk met de eer zou gaan lopen.

8. De derde gegadigde, Franck Ribéry, vindt dan weer dat hij de Gouden Bal verdient op basis van de trofeeën die hij pakte met Bayern. De Fransman vertelde dat vooral zijn vrouw bezig is met de verkiezing. "Er is al een plaatsje gereserveerd op de schoorsteen in onze woonkamer voor de trofee.”

9. Dat Ibrahimovic regelmatig uitpakt met straffe uitspraken is alom bekend. Daarom nog eentje van de Zweed, na de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos: “Ik heb de Gouden Bal niet nodig om te weten dat ik de beste ben.”

10. Spaans bondscoach Del Bosque is een wijs man en besloot dan ook om zich niet te mengen in de verbale oorlogsvoering tussen Barcelona en Real Madrid. “Ik heb geen zin om in zo’n strijd verwikkeld te raken. Daarom heb ik voor Ribéry gekozen. Ook omwille van een goede reden, want hij heeft dit jaar de meeste prijzen in Europa gewonnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties