Mboyo: "Geen probleem met coach of medische staf"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Mboyo: "Geen probleem met coach of medische staf"
Foto: © SC

Pélé Mboyo bevond zich, na zijn veelbesproken interview na de nederlaag tegen Zulte Waregem, afgelopen weken in het oog van de storm. De aanvaller wil graag enkele zaken ophelderen. "Ik heb geen probleem met de medische staf. Ik begrijp de supporters. Ik sta achter de coach", klonk het.

Robby Morren in Genk

Toen technisch directeur Gunther Jacob Mboyo vorige week aanmaande op zijn woorden te letten tegenover de pers, liet de aanvaller weten dat hij oud genoeg is om zijn mening te zeggen. Vrijdag nam Jacob naast Mboyo plaats in de perszaal.

"Ik wil graag het één en ander verduidelijken na wat er allemaal over mij is verschenen de voorbije dagen", zo begon de aanvaller die zondag niet zal aantreden tegen zijn ex-club Gent. "Er is geen enkel probleem tussen mij en de medische staf. Ik heb met de medische staf overlegd om de tijd te nemen om helemaal te herstellen. Normaal zal dat niet te lang duren, misschien een tweetal weken, denk ik. Ik ben niet echt geblesseerd, ik moet enkel mijn kracht en mijn explosiviteit terugwinnen."

"De laatste wedstrijden, dat was ik niet"

"De club heeft veel in mij geïnvesteerd en gelooft in mij. Jammer genoeg kwam ik bij Genk in moeilijke omstandigheden na het ongeval van mijn vriendin en een moeilijke voorbereiding. Het ontbrak mij aan ritme en ik geraakte geblesseerd. Dat was een grote teleurstelling voor iedereen want die blessure kwam op een moment dat de automatismen met mijn ploegmaats groeiden. Ik was 3,5 maanden out, voor het eerst in mijn carrière stond ik zo lang aan de kant."

"Ik begrijp dat de supporters teleurgesteld zijn. De laatste wedstrijden heb je niet de echte Mboyo gezien, dat was ik niet. Ik had geen goed gevoel en ik speelde tegen mezelf. Ik wil hard werken voor deze club en de supporters. Ik wil mijn beste niveau weer halen."

Déclic tegen AA Gent

"De hele groep staat achter de coach, ik persoonlijk ook. Er is geen enkel probleem binnen de club en ik hoop dat zondag een déclic wordt voor de club en dat de supporters zich achter het team zetten. Het is immers een belangrijke wedstrijd voor ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties