Engeland ontdekt nieuw toptalent: "Wie is Januzaj?"

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Engeland ontdekt nieuw toptalent: "Wie is Januzaj?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Januzaj is hot in Engeland, maar momenteel is Arsenal-talent Zelalem nog hotter. De 16-jarige Duitser met Ethiopische roots debuteerde gisteren in de FA Cup tegen Coventry, een match die The Gunners makkelijk met 4-0 wonnen.

Zelalem schreef sowieso al geschiedenis. Hij is immers de eerste speler die Wenger opstelt die nog niet geboren was toen de coach het roer overnam bij Arsenal. Het jonge toptalent maakte alvast indruk bij zijn invalbeurt.

Vergelijkingen met Messi, Iniesta en Xavi

Op Twitter regende het reacties waarin Zelalem een grootse toekomst wordt voorspeld. De Duitse jeugdinternational werd vergeleken met Messi, Iniesta en Xavi en zou Januzaj zelfs laten verbleken tot een amateur. Sommige lyrische fans voorspelden hem zelfs een grotere toekomst dan Messi. 

Zelalem wordt morgen 17. Net als Januzaj kan hij kiezen uit verschillende nationale elftallen: de middenvelder werd in Duitsland geboren, maar heeft ook de Ethiopische nationaliteit. Voor hij naar Arsenal trok, kreeg hij zijn jeugdopleiding in de Verenigde Staten, waardoor hij ook voor het Amerikaans elftal zou kunnen uitkomen.  Hij speelde al enkele matchen voor de Duitse jeugdelftallen, maar ook Ethiopië droomt ervan om Zelalem te zien uitkomen voor zijn nationale ploeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties