Wesley Sonck krijgt Appelterre niet voorbij Lovendegem

Gentil Dossche
| 1 reacties
Wesley Sonck krijgt Appelterre niet voorbij Lovendegem
Foto: © SC

In winters weertje en op een slecht veld liet Lovendegem na om in de eerste helft op voorsprong te komen. Een counter kort voor het einde leverde drie punten op al was het opletten geblazen tot de laatste minuten.

Een grote opkomst van publiek en pers in Appelterre voor de rentree van Wesley Sonck op de velden. Het weer speelde vol mee. De wind blies de bal bergaf en een ijzige regen teisterde een daardoor steeds zwaarder en gladder wordend veld.

Lovendegem begon met windvoordeel en Jeroen De Bisschop moest een verre knal van Kevin Van Geem in 2 keer pareren (01’). Onmiddellijk daarna verlengde Michiel Van Lerbeirghe een voorzet nipt naast. Aan de overzijde kon Kim Van den Bergh een uitbraak van Jeroen Schoukens nog net opruimen (11’). Een knappe volley van Sen Rustem strandde op de thuisverdediging (13’). Tim Helin moest plat op een knal van Kevin Sonck en Stijn Dekeukeleire mikte rakelings over (21’).

Stilaan viel het tempo uit de match. Lovendegem was niet in zijn sas in deze gure weersomstandigheden en bij Appelterre ontbrak de creativiteit.  

Het begin van de tweede helft zorgde alvast niet voor beterschap. De eerste opschudding kwam er toen Van Lerbeirghe alleen op De Bisschop af kon maar in buitenspel de bal toch nog in doel knalde. 2de geel en Lovendegem nog ruim een half uur met 10 verder (55’). Appelterre probeerde wel de man-meer situatie uit te buiten maar geraakte niet verder dan wat steriele druk. Een schot van Wesley Sonck werd voor de lijn weggeveegd (73’). Lovendegem counterde gevat en Thomas Ampe loodste Kevin Van Geem door de thuisdefensie. De Bisschop kon het schot nog afweren maar was kansloos op de rebound (79’). Met nog 10 minuten te gaan gooide coach Asselman alles in de aanval. Met door de wind gedragen voorzetten probeerde de thuisploeg de verdediging te breken maar de driehoek Van Den Bergh-Masureel- Ruymbeke werkte de meeste ballen weg. Wesley Sonck knalde een afgeweerde voorzet naast (85’) en miste even later een voorzet van Lars Wantens. Een voorzetschot van Wantens ging aan iedereen voorbij (87’) en Sam Van de Voorde veegde een lokale hoekschop van de lijn. In blessuretijd had Michael Van Oudenhove de gelijkmaker aan de voet maar vlamde naast.

Volgende week zondag trekt Appelterre naar Kruibeke en is Lovendegem gastheer voor Lochristi.

KE Appelterre: De Bisschop, Perreman, Kiekens, Wesley Sonck, Kevin Sonck (75’ Fransaert), Wantens, Van Santen (81’ Van Oudenhove), Gabrielli, Meuleman (70’ Machtelinckx), Vanderheyden, Schoukens.

KSK Lovendegem: Hélin, Van De Voorde, Masureel, Van Den Bergh, Ampe (91’ Eeckhaute), Ruymbeke, Van Geem, Dekeukeleire (91’ Hoebeke), Rustem (60’ De Coninck), Voet, Van Lerbeirghe.

Geel:Wantens, Gabrielli, Van Den Bergh. Rood: 55’ Van Lerbeirghe (2 x geel)

Doelpunt: 79’ Van Geem 0-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties