Ezekiel mag Rode Duivel-droom stilaan opbergen

Nicola Cantoro
| 15 reacties
Ezekiel mag Rode Duivel-droom stilaan opbergen
Foto: © SC

Standard-spits Imoh Ezekiel ziet zijn kans om ooit Rode Duivel te worden aanzienlijk slinken. De kans dat de 20-jarige spits, geboren in Nigeria, binnenkort een Belgisch paspoort krijgt is zo goed als nihil geworden.

Ezekiel- dit seizoen al goed voor acht doelpunten- wil per se Belg worden om zo een plaats bij de Rode Duivels te kunnen versieren. De Nigeriaan zou aan één belangrijke voorwaarde om Belg te kunnen worden, niet kunnen voldoen. De goaltjesdief kan het verblijf van onbepaalde duur niet garanderen. Een vreemde regel in de wetgeving zo lijkt.

“Er is inderdaad een hiaat in die wetgeving, want een professionele sporter onder contract kan niet voor onbepaalde duur blijven. Imoh is nu twee jaar bij ons en zijn contract loopt vier jaar”, meldt Jacqueline Galant die de zaak-Ezekiel op zich neemt. Galant pleit voor een verandering in de wetgeving voor specifieke gevallen zoals deze.

Een Belgisch paspoort zou er ook voor kunnen zorgen dat Ezekiel in de toekomst makkelijker aan een werkvergunning zou kunnen geraken voor de Premier League. Om een naturalisatie te kunnen aanvragen, moet een speler 18 zijn, wettelijk in België verblijven en België buitengewone verdiensten op sportief vlak kunnen bewijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties