Gillet praat voor het eerst: "Mijn grote droom is weg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Gillet praat voor het eerst: "Mijn grote droom is weg"
Foto: © SC

De schorsing van Jean-François Gillet werd onlangs teruggebracht naar dertien maanden. Toch mag de doelman het WK in Brazilië vergeten. "Maar ik kan een ander aanbod van Marc Wilmots niet weigeren."

Jean-François Gillet werd aanvankelijk 43 maanden geschorst voor zijn aandeel in een omkoopschandaal. "Mijn wereld stortte op dat moment in", aldus de doelman in Het Nieuwsblad. "Zo'n schorsing betekende simpelweg het einde van mijn carrière. Gelukkig heb ik mijn naam kunnen zuiveren."

"Ik had destijds echt niet door dat die wedstrijden waren omgekocht", gaat de 34-jarige Luikenaar verder. "Ik was misschien wel aanvoerder, maar dat wil niets zeggen. De rechters oordeelden echter dat ik met al mijn ervaring de link had kunnen leggen."

Gillet bleef de voorbije maanden echter niet bij de pakken zitten. "Ik heb me vrijwel onmiddellijk laten opereren (de doelman kampte met liesproblemen, nvdr.) en revalideerde vervolgens in een gespecialiseerd centrum. Ondertussen train ik opnieuw met de A-kern. Torino rekent op me voor volgend seizoen."

De schorsing betekent wel nog steeds dat de negenvoudig Rode Duivel het WK moet missen. "Mijn grote droom is weg", besluit Gillet. "Ik heb ook gelezen dat Marc Wilmots me wil opnemen in de technische staff. De bondscoach is me door dik en dun blijven steunen. Zo'n aanbod kan ik dan ook niet weigeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties