Mourinho: "West Ham speelde voetbal uit negentiende eeuw"

Nicola Cantoro
| 24 reacties
Mourinho: "West Ham speelde voetbal uit negentiende eeuw"
Foto: © SC

Gisterenavond speelde Chelsea onverwacht 0-0 gelijk tegen West Ham United. Chelsea-trainer José Mourinho is niet opgezet met de manier waarom West Ham speelde. "Dit was voetbal uit de negentiende eeuw", bromde de Portugees tegen een BBC-reporter.

Nog maar eens een bewijs dat er geen zekerheden zijn in het voetbal: Chelsea loste liefst 39 schoten richting het doel van West Ham. Goed voor een doelpuntengemiddelde van 0 op 39. West Ham schoot één keer richting doelman Cech. Eindconclusie: een brilscore voor the Blues.

"Dit was geen voetbal voor de Premier League, de beste competitie ter wereld. Dit was voetbal uit de negentiende eeuw", uitte Mourinho zijn ongenoegen. “Het enige wat ik kon doen was gereedschap kopen om die muur van West Ham te slopen”, zei The Special One met een ongemakkelijke grijns op het gezicht. “Misschien had ik hetzelfde gedaan als West Ham-trainer Sam Allardyce indien ik in zijn schoenen zou staan. Hij heeft een punt. Hij is blij, ik ben droevig."

Mourinho is zelf niet vies van een betonnen muur op te stellen tegen een sterkere tegenstander. In 2010 kegelde Mourinho op die manier met tien Inter-spelers Barcelona uit de Champions League en won die ook nog met de Italiaanse ploeg. Het is natuurlijk minder leuk als je tegenstander dat doet, moet Mourinho nu geweten hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties