Reactie Rednic: "We maken nog een kans"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Rednic: "We maken nog een kans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele minuten na de wedstrijd tegen Zulte Waregem bevond het Gentse bestuur zich al in het kantoor van coach Mircea Rednic. De gezichten stonden op onweer. Toch gaf Ivan De Witte aan dat Rednic zich geen zorgen moet maken. De coach legde achteraf de vinger op de wonde: de afwerking.

Sander De Graeve in Gent

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld", opende Mircea Rednic. "We verdienden het niet om te verliezen." Gent kreeg immers enkele goeie kansen. "We begonnen goed aan de eerste helft en hadden een erg grote kans (via Habibou, nvdr.). Daarna kregen we nog mogelijkheden, maar de bal ging er niet in."

Aan de overkant ging die wel tegen de touwen, debutant Pourié profiteerde van Gents balverlies. "Zo'n foutjes worden door goeie ploegen afgestraft. We verloren de bal bij een eigen corner, de verdediging stond niet goed en het was 0-1." Van het vlotte spel tegen Genk schoot niet veel over.

"Niet hetzelfde Gent als tegen Genk"

"We hebben niet hetzelfde Gent gezien van in Genk. Er waren veel fouten op het middenveld en ook de laatste pas kwam onvoldoende aan. We waren niet voldoende aanwezig in het strafschopgebied." Rednic wijzigde zijn team, deels noodgedwongen, in vergelijking met die wedstrijd op Genk.

De meest opvallende afwezige was Ervin Zukanovic. In zijn plaats speelde Valery Nahayo. "Of Zukanovic fit is? Ja, ik denk het wel. Ik ben echter nog steeds aan het zoeken naar het beste duo achteraan. De spitsen die we vandaag troffen waren ook van een heel ander type dan die van Genk. Ik vind dat het verdedigende duo het goed gedaan heeft."

Feest en Champagne

Rednic gelooft er alvast nog in. "Ook bij een gelijkspel moesten we daar sowieso scoren. Zulte Waregem is sterk thuis, maar we maken nog een kans. Hoe de sfeer in de kleedkamer was? (cynisch) Zoals altijd feest met Champagne. Neen, ik heb de jongens moeten motiveren." Over het gesprek met het Gentse bestuur wou hij niet veel kwijt. "We hebben een nabespreking van de match gedaan en we onthouden dat we nog een kans maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties