Bastia wint en sluipt naar Franse subtop

Leander Mespreuve

Naast het bekergeweld in Frankrijk stond nog een inhaalwedstrijd op het programma van de 23ste speeldag tussen middenmoters Bastia en Toulouse. De bezoekers trokken aan het langste eind en schuiven op naar de subtop.

De bezoekers begonnen het scherpst aan de wedstrijd. Al na tien minuten klom Bastia op voorsprong nadat Romaric Cissé bediende: 0-1.

De thuisploeg liet niet begaan en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Dit werd beloond nadat Ben Basat het voorbereidende werk van Braithwaite vakkundig wist af te maken.

Nog voor rust wist Bastia opnieuw op voorsprong te komen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft was Cissé dit keer de aangever en Modesto de killer van dienst.

Na rust bleef het op en neer gaan, maar het was uiteindelijk Bruno die diep in blessuretijd de drie punten veilig stelde voor Bastia. Het klimt op naar de negende plaats, Toulouse blijft op plaats twaalf steken.