Interview Demol: "Vraag je eens af wie van Anderlecht of Club zou meespelen bij Standard"

Demol: "Vraag je eens af wie van Anderlecht of Club zou meespelen bij Standard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Wuif maar dag met je handje'. Dat is de mening van de meeste voetbalwaarnemers als ze het spel en de voorsprong van Standard zien. De Rouches zitten op titelkoers en ook Stephane Demol, ex-speler van Standard, ziet geen terugval in het vooruitzicht.

Door Johan Walckiers

Demol heeft dit seizoen praktisch alle wedstrijden van Standard gezien en raakte ook onder de indruk. "Het kan natuurlijk dat ze dipje gaan krijgen, maar ik denk het niet. Ze zijn al maanden heel sterk aan het spelen, maar met die huidige formule - waar ik ook geen voorstander van ben - is alles mogelijk. Maar als je de beste ploeg hebt en je spelers zijn in vorm zie ik het niet gebeuren."

Na al die commotie in het begin van het seizoen is het toch raar dat ze zo'n seizoen doormaken.

"Je moet ook niet vergeten dat ze al eerste stonden toen Luzon nog aan zijn rotatiesysteem vasthield. Genk bood wat weerwerk in het begin, maar die zijn helemaal weggezakt. Standard heeft kunnen 'profiteren' van de slechte prestaties van Club en Anderlecht."

Die dip komt er dus niet?

"Het zou vreemd zijn, want Standard is gewapend tegen blessures en mindere vorm. Elke positie is dubbel bezet. Achteraan hebben ze nog Stam en Kanu rondlopen. Op het middenveld Buyens en vooraan toch De Camargo, één van de zwaarste contracten, maar op de bank door de goede prestaties van die andere twee jongens."

Ze hebben ook in elke linie spelers rondlopen die bij de top van België zitten?

"Ik begrijp je vraag, maar ik zou het anders formuleren: Welke speler van Anderlecht of Club Brugge zie jij bij Standard meespelen? Vanden Borre misschien op de rechtsachter? En daarna moet ik al ver gaan zoeken. Centraal doen Mbemba en Kouyate het niet slecht, maar Arslanagic en Ciman zijn ook top. Op links gaan Deschacht of De Bock er Van Damme niet uitspelen. Batshuayi en Ezekiel zijn gewoon de besten en Vainqueur op het middenveld is een baas. En op de flanken staan daar dan nog jongens als Mpoku en Carcela."

Is deze ploeg te vergelijken met die van Defour-Witsel die twee keer kampioen speelde?

"Nee, je kunt dat niet vergelijken. Waarom? Omdat ik vind dat het niveau van onze competitie ondertussen nog meer gedaald is."

Is het de sterkte van Standard of het laten afweten van de rest?

"Beide! We mogen de verdienste van Standard natuurlijk niet minimaliseren, maar we mogen ook niet blind zijn voor Anderlecht dat maar geen vaste ploeg opgesteld krijgt en de wisselvalligheid van Club Brugge."

Jij kent het huis. Wat gaat een nieuwe titel teweeg brengen in Luik?

"Een volksfeest hé. Zeker omdat het wat onverwacht is. Na het ontslag van Rednic en de commotie met Duchâtelet had niemand zich aan zulk een seizoen verwacht. En ik denk dat de kans toch groot is dat ze binnenkort mogen vieren."

Moeten Batshuayi en Mpoku mee naar het WK?

"Batshuayi zeker en als Mpoku zo blijft door doen, zal het moeilijk worden om hem thuis te laten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties