Ex-coach piekert niet over Lestienne: "Die dip is normaal als je zo dikwijls over de maximum gaat"

Ex-coach piekert niet over Lestienne: "Die dip is normaal als je zo dikwijls over de maximum gaat"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Maxime Lestienne zit in een mindere periode en kon zondag ook zijn ongenoegen over zijn bankzittersstatuut amper verbergen. Georges Leekens had het 21-jarige talent nog onder zijn hoede bij Club Brugge en vindt de terugval maar normaal.

Door Johan Walckiers

Leekens zoekt eerder de redenen achter de terugval en die zijn logisch voor hem. "Ik denk dat we gewoon te veel gewend zijn van Maxime. Hij moet beslissend zijn. En daarbij is hij dikwijls over het maximum gegaan. Het ritme waarmee hij de competitie begonnen is, kon hij niet aanhouden. Ik heb met hem gewerkt en ik weet dat er geen rem opstaat. Dan is het normaal dat die mindere periode zou komen."

Leekens onderstreept dat Lestienne er ook nog altijd maar 21 is, al draait hij al lang mee. "Bij jonge spelers is het logisch dat ze een terugval kennen. Max moet gewoon kalm blijven en hard werken. Ik ken Michel Preud'homme. Hij zal daar wel goed mee omgaan. Als Lestienne niet 100 procent is, zal hij hem als joker gebruiken. Lestienne heeft die steun nodig, want hij moet zich belangrijk blijven voelen", benadrukt Leekens.

Volgens de ex-Club-coach gaat die dip ook niet van lange duur zijn. "Max moet niet te veel piekeren. Ik ben er zeker dat zijn beste periode er zit aan te komen. In de play-offs zal hij er staan en weer belangrijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties