Waarom verdient ex-speler Beveren trofee Speler van de Maand?

Jordy Ferket
| 2 reacties
Waarom verdient ex-speler Beveren trofee Speler van de Maand?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yaya Touré is genomineerd om Speler van de Maand te worden in de Premier League. De voormalig speler van SK Beveren speelt de pannen van het dak in Engeland. Zijn cijfers liegen ook niet. Voor Manchester City is Touré een onmisbare schakel.

 24

De Ivoriaanse middenvelder Yaya Touré speelde dit seizoen al 24 wedstrijden voor the Citizens. Niet slecht als je weet dat er momenteel nog maar 25 speeldagen zijn geweest. Dat toont aan dat de voormalig speler van SK Beveren belangrijk is voor de ploeg. Nochtans is er aan concurrentie geen gebrek bij de steenrijke club uit Manchester.

 12

Touré scoorde maar liefst twaalf keer in 24 competitiewedstrijden. Dat is een gemiddelde van 0,5 per wedstrijd. Dat zijn straffe cijfers voor een middenvelder. Met twaalf doelpunten staat de Ivoriaan vijfde in de topschuttersstand in Engeland. Hij moet alleen Suarez, Sturridge, Agüero en Hazard voor zich dulden.

 4

De voormalig speler van SK Beveren gaf dit seizoen nog maar vier assists. Dat is misschien weinig voor een middenvelder. Maar met zijn doelpunten en vele krachtsinspanningen maakt hij het allemaal goed. Bovendien had hij vorig jaar ook maar vijf assists op het einde van de Premier League. Nu heeft hij nog enkele wedstrijden te gaan om het aantal op zijn minst te evenaren.

 40

Yaya Touré schoot dit seizoen al 40 keer op doel. Dat is een groot getal voor een man op zijn positie. Daar speelt ook het aanvallende spel van coach Manuel Pellegrini een belangrijke rol in. De Ivoriaanse middenvelder speelt heel aanvallend en dat komt het spel van City alleen maar ten goede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties