Interview Schouterden droomt van promotie met Eupen: "Zijn er nu zo dicht bij"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Schouterden droomt van promotie met Eupen: "Zijn er nu zo dicht bij"
Foto: © SC

Vanavond nemen competitieleider Eupen en nummer drie Moeskroen-Péruwelz het tegen elkaar op in tweede klasse. Sinds afgelopen weekend staat eerstegenoemde opnieuw op kop, laatstgenoemde volgt op drie punten.

Voetbalkrant.com had een babbel met Nils Schouterden, één van de exponenten bij periodekampioen Eupen. Gaat de club vol voor de titel, wie worden de grootste concurrenten, hoe belangrijk is de match van vanavond? Schouterden geeft antwoorden.

"Het is aan ons om die leidersplaats vast te houden"

Westerlo lijkt één van de grootste concurrenten te worden als het om de titel gaat, maar Schouterden houdt ook nog steeds rekening met Moeskroen en Sint-Truiden. “Die laatste twee sluipen iedere week wat dichterbij, maar niemand praat écht over hen.”

“Maar we staan nu eindelijk weer op kop en het is nu aan ons om die leidersplaats eens vast te houden. We hadden een dipje aan het einde van de heenronde en begonnen ook de terugronde in mineur. Maar daarna hebben we heel goed voetbal op de mat gelegd en aangetoond dat we een sterk geheel zijn.”

"Eerste klasse? Heel de groep hoopt op promotie"

Makkelijk wordt het allesbehalve voor de club uit de Oostkantons. “Ik denk dat iedereen die nog tegen ons moet spelen extra gemotiveerd zal zijn. Ze spelen tegen de koploper en dan willen die teams altijd dat tikkeltje meer doen, hé.”

Droomt men in de kleedkamer bij Eupen nu al van voetbal op het hoogste niveau, of is dat nog een beetje te vroeg? “Neen, ik vind het niet te vroeg om daar aan te denken. Heel de groep hoopt op promotie en iedereen is bereid om zich dubbel te plooien met de eindmeet in zicht.”

“Ik zal een voorbeeld geven om aan te tonen hoe zeer we hopen volgend jaar op het hoogste niveau te spelen. Asamoah liet de boodschap ‘First division, we believe’ op zijn voetbalschoenen plaatsen. Iedereen beseft dat we er heel dicht bij zijn.”

"Het wordt een spannend weekend"

Vanavond wacht met Moeskroen-Péruwelz nog een zware dobber. Wat voor een match wordt het? “Het wordt een spannend weekend. Wij kunnen Moeskroen een tikje geven en meteen de druk bij Westerlo leggen als we drie punten pakken.”

“Ik denk dat vanavond de twee best voetballende ploegen van de reeks tegenover elkaar staan. Ik denk dat Moeskroen niet naar hier afzakt voor een puntje, ook zij willen winnen. Ze zijn bovendien bezig aan een goede reeks en haalden in de winterstop nog versterking”, besluit een waakzame Schouterden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties