Van Basten wil snel nieuwe club vinden

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Van Basten wil snel nieuwe club vinden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Van Basten vertrekt na dit seizoen bij Heerenveen, maar hoopt snel een nieuwe werkgever te vinden. De Nederlander heeft dus geen zin in een nieuwe sabbatical, zoals tussen 2009 en 2012.

In gesprek met De Telegraaf geeft Van Basten aan dat hij onmiddellijk wil doorgaan, met het oog op zijn verdere ontwikkeling. De voormalige speler van AC Milan kijkt op terug op zijn trainerscarrière tot nu toe. Hij vindt zelf dat hij niet altijd de juiste keuzes heeft gemaakt. "Pep Guardiola is ook een jonge jongen, maar doet het vanaf dag één heel goed. Frank de Boer hetzelfde verhaal, al heeft die dan onder andere nog wel bij Ajax A1 gezeten. Als ik naar mezelf kijk, dan denk ik wel dat het handiger had geweest als ik het beter had opgebouwd.”

Van Basten startte zijn trainerscarrière op 39-jarige leeftijd bij Jong Ajax. Nadien werd hij bondscoach van Nederland en stond hij ook kort aan het roer van Ajax. Nu is hij sinds 2012 aan de slag bij Heerenveen. Zijn contract loopt er deze zomer af en zal niet verlengd worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties