Interview Maes: "We moeten vertrekken vanuit onze eigen sterkte"

Jordy Ferket
| 2 reacties
Maes: "We moeten vertrekken vanuit onze eigen sterkte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat er een topper op het programma in de Jupiler Pro League. Sporting Lokeren ontvangt Anderlecht in eigen huis. Lokeren- coach Peter Maes kijkt alvast uit naar de wedstrijd vanavond. "De wedstrijd tegen Anderlecht is nu het enige dat telt."

Afgelopen weekend maakte Sporting Lokeren indruk in de Ghelamco Arena. Hoewel de wedstrijd tegen AA Gent eindigde op 1-1, was iedereen toch lovend over het spel van de Waaslanders. Ook coach Peter Maes zag dat het goed was. “Er was heel veel kwaliteit op het veld. Als je dat ziet, dan kan je eigenlijk leven met elk resultaat. Natuurlijk is een overwinning leuker dan een gelijkspel. Maar ons spel was heel goed”, aldus Maes aan Voetbalkrant.com.

“Alles kan snel veranderen. Zeker in het voetbal”

Als ze op de manier spelen tegen Anderlecht kan er normaal gezien weinig verkeerd gaan. “Dat hangt natuurlijk af van de omstandigheden”, aldus de Lokeren-coach. “Er zijn verschillende momenten in een match. Maar we voelen ons goed. Jammer dat we Koen Persoons moeten missen. Dat zal voor sommige jongens weer een aanpassing zijn.”

Volgens vele voetballiefhebbers zit tegenstander paars-wit in de hoek waar de klappen vallen. Daar is Maes het niet volledig mee eens. “Ze zitten in een periode waarin ze heel kritisch bekeken worden, maar alles kan snel veranderen. Zeker in het voetbal.”

Anderlecht-coach Van den Brom verandert zijn opstelling vaak. Dat is voor de tegenpartij niet eenvoudig. Maar Peter Maes heeft er vertrouwen in. “Mijn selectie heeft al tegen een 4-4-2 gespeeld, maar ook tegen een 4-3-3. Dus we zullen wel zien hoe Anderlecht speelt. We houden rekening met hen, maar we vertrekken vanuit onze eigen sterkte.”

“Wij kunnen ook in een slechte periode terechtkomen”

Play-off 1 lijkt hoe dan ook binnen voor Lokeren. Toch wil de Lokeren-coach niet te ver vooruitlopen op de zaken. “Tegenwoordig kijken we allemaal heel ver vooruit. Maar ik wil daar niet meer aan meedoen. Wij kunnen ook in een slechte periode terechtkomen. Dat kan je niet op voorhand zeggen. We moeten wedstrijd per wedstrijd bekijken. Nu is de partij tegen Anderlecht het enige dat telt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties