Mission JPL: Westerlo

Jordy Ferket
| 41 reacties
Mission JPL: Westerlo
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De titelstrijd in Tweede Klasse is ongemeen spannend. Vier clubs komen nog in aanmerking om rechtstreeks naar het hoogste niveau te promoveren. Voetbalkrant.com neemt die clubs samen met Dessel-coach en Tweede Klasse- kenner Guido Brepoels onder de loep. Vandaag: leider Westerlo.

Momenteel staat Westerlo op kop in de tweede afdeling. De voorsprong op eerste achtervolger Moeskroen-Peruwelz bedraagt slechts twee punten. Ook Eupen en Sint-Truiden volgen op korte achterstand. Pronkt de leider ook na de laatste speeldag nog bovenaan het klassement?

“Als ze vroeg scoren, dan rollen ze over de tegenstander heen”

Voor Dessel-coach Guido Brepoels is het alvast een grote kandidaat. “Bij Westerlo is het heel belangrijk dat ze vroeg een doelpunt maken. Als dat gebeurt, dan rollen ze gewoon over de tegenstander heen. Bovendien combineren ze ook nog goed.”

De sterkte van de ploeg ligt volgens de voormalig trainer van Sint-Truiden vooral voorin. “Dennis Van Wijk heeft veel keuze in de aanval. Bij Westerlo is er echt sprake van offensieve weelde. Ze hebben wel zeven spitsen. Goede aanvallers zijn natuurlijk heel belangrijk”, aldus Brepoels.

Alle topploegen hebben spelers die het verschil kunnen maken. Brepoels is ervan overtuigd dat die ook aan ’t Kuipje rondlopen. “Westerlo heeft verschillende spelers die het verschil kunnen maken. Daarbij denk ik vooral aan Sherjill MacDonald. Die jongen is echt goed. Vooral de snelheid van zijn eerste meters is indrukwekkend.”

“Als je 6-0 wint van Roeselare, dan maak je indruk”

“Maar eigenlijk hebben ze als ploeg veel kwaliteiten”, zei de Dessel-coach. “Als je 6-0 wint tegen Roeselare, dan maak je indruk. Daar hoef ik zelf geen tekening bij te maken. Dus dit Westerlo is op dit moment favoriet om de titel binnen te halen. Maar er kan nog veel gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties