Ook Wilmots en De Keersmaecker blij met loting: "Met tevreden gevoel naar huis"

Ook Wilmots en De Keersmaecker blij met loting: "Met tevreden gevoel naar huis"
Foto: © SC

Marc Wilmots en François De Keersmaecker hebben in Nice gereageerd op de loting voor de EK-voorrondes. Beiden schuwen euforie, maar zijn wel tevreden met deze loting.

"De loting had zwaarder kunnen uitvallen", reageert Marc Wilmots. De bondscoach beseft dat de Rode Duivels de kleppers vermijden. "Tegen deze landen kunnen we elke match winnen en dat zullen we ook proberen te doen. We gaan voor die eerste plaats, maar als we tweede worden, zal er ook niemand klagen."

Bosnië-Herzegovina lijkt de moeilijkste tegenstander. In het verleden hadden we het daar lastig tegen. "Maar het verleden telt niet meer", is Wilmots duidelijk. "Wij kijken vooruit. Eerst een goed WK proberen te spelen, dan de EK-voorrondes. We willen het doen op het veld."

"Het had erger gekund"

De loting - met naast Bosnië-Herzegovina ook Israël, Wales, Cyprus en Andorra - stemt ook de bondsvoorzitter tot een goed gevoel: "Het had erger gekund. Ik ben tevreden met deze loting. We mogen zeer gelukkig zijn", aldus De Keersmaecker.

"De kwalificatie zit er meer dan in. We moeten respect hebben voor elke tegenstander, maar we hebben de grote landen vermeden. Het is vooral opletten voor onderschatting."

En of op weg naar het EK ook Marc Wilmots nog bondscoach is? "De gesprekken zijn aan de gang. Het is de bedoeling dat we voor het WK met een oplossing komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties