Engelse titelpretendenten gewikt en gewogen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Engelse titelpretendenten gewikt en gewogen
Foto: © SC

De Engelse titelstrijd gaat de laatste rechte lijn in. Met nog vier ploegen in de running belooft het slot razend spannend te worden. "Ik vind het een van de leukste jaargangen die ik ooit heb mogen volgen", zegt voetbalcommentator Wim Heidbuchel.

Voor het eerst sinds lang doen zo diep in het seizoen nog vier teams mee voor de Engelse landstitel. “Twee jaar geleden was het tussen de buren uit Manchester ook spannend tot de slotspeeldag. Dat het nu om vier ploegen gaat, is wel apart”, vertelt Premier League-volger voor Sporting Telenet Wim Heidbuchel.

Chelsea en City licht favoriet

Bij Chelsea speelt de factor José Mourinho volgens Heidbuchel een cruciale rol. “Hij kan als geen ander een ploeg tactisch en mentaal klaarstomen. De Portugees voert dikwijls een psychologische oorlog met managers van rechtstreekse concurrenten. Zo heeft hij Manuel Pellegrini en Arsène Wenger eerder dit seizoen al aangepakt.”

“Mourinho is niet naar Londen gehaald om spektakel te brengen, wel om resultaten te boeken. Samen met Man City, dat nog een match tegoed heeft, beschouw ik hen als grootste kanshebber.”

Arsenal met stage fright

Afgelopen weekend toverde Arsenal met een vlotte zege weer swingend voetbal op de mat. “Toch vermoeden heel wat Engelse analisten dat de Gunners een dip gaan krijgen die hen uit de titelrace zal doen slaan”, aldus Heidbuchel. “Er komen nog heel wat moeilijke wedstrijden aan en net dan laten ze het wel eens afweten.”

“Het is tekenend dat Arsenal tegen pakweg Manchester United slechts 1 op 6 haalde. Er zijn ploegen die beter doen. Een soort stage fright (podiumvrees, nvdr.) om het tegen de grote ploegen waar te maken, blijft hen parten spelen.”

Aanvallende Reds

Liverpool is voor Heidbuchel de aangename verrassing van de vier. “Ik vind het fantastisch hoe aanvallend ze voetballen. Sinds afgelopen weekend hebben ze zelfs meer doelpunten gescoord dan City.”

“Achteraan rammelt het af en toe wel een beetje. Ze hebben 35 tegengoals, dat is het hoogste aantal van de top-7. Liverpool heeft het grote voordeel dat ze zich volledig op de Premier League kunnen concentreren, terwijl andere ploegen nog op twee of drie fronten strijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties