Scorende Ajax-debutanten: van Cruijff tot Kishna

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Scorende Ajax-debutanten: van Cruijff tot Kishna
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ricardo Kishna maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Ajax en deed de netten meteen trillen. Speciaal of toch niet zo speciaal? Bij de Amsterdammers lijkt het immers de gewoonte dat een debutant meteen tot scoren komt. Voetbalkrant.com lijst het even voor u op: van Cruijff tot Kishna.

Cruijff

Beginnnen doen we met de misschien wel allergrootste der Ajax-spelers: Johan Cruijff. De oud-spelers van de Amsterdammers en FC Barcelona luisterde zijn debuut in 1964 op met een doelpunt. Wat toen nog niet geweten was, is dat veel Ajax-debutanten Cruijff zouden achterna gaan en ook zouden scoren tijdens hun eerste wedstrijd voor de Nederlandse topclub.

Van Basten

In 1982 scoorde ook ene Marco van Basten tijdens zijn eerste wedstrijd in een rood-wit shirt. De spits groeide uit tot één van de allerbeste spelers uit zijn generatie. Hij maakte na zijn periode bij Ajax nog het mooie weer bij AC Milan.

Roy, Vink en De Boer

Nog in de jaren ’80 slaagden Bryan Roy, Ronald de Boer (broer van huidig Ajax-coach Frank, nvdr.) en Marciano Vink erin om tot scoren te komen bij hun eerste optreden voor de Amsterdamse club.

Wijnhard, Oulida, Wooter en Kluivert

In de jaren ’90 zette Ajax de traditie gewoon verder. Wijnhard, Oulida, Wooter en ook Kluivert zetten de netten bol tijdens hun debuutmatch voor Ajax.

De Jong, Klaassen, Riedewald en Kishna

Van de huidige Ajax-selectie scoorden ook maar liefst vier spelers bij hun debuut. Siem de Jong deed dat in 2007 tegen Sparta. Davy Klaassen deed het in 2011. Jaïro Riedewald en Ricardo Kishna deden het dit seizoen nog. Wie zal de volgende zijn?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties