Hazard behaalt goede uitgangspositie in Turkse heksenketel

Hazard behaalt goede uitgangspositie in Turkse heksenketel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Galatasaray houdt zijn kansen gaaf op een kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. De Turken maakten in de tweede helft een vroeg tegendoelpunt van Torres ongedaan. Hazard speelde voor zijn doeningen een vrij onopvallende partij in een moeilijke match.

Galatasaray liet veel te veel ruimte in de rug liggen in de beginfase voor Chelsea. Eerst kon William een foutje van Muslera bijna afstraffen, maar de Uruguayaanse doelman devieerde de bal nog met zijn hoofd in hoekschop. Na 10 minuten stuurde Schürrle Azpilicueta in de ruimte. De Spanjaard bediende zijn landgenoot Torres die makkelijk kon binnenduwen. Chelsea had hiermee zijn belangrijke uitdoelpunt beet. Niet evident in een Turkse heksenketel.

Galatasaray bleef niet bij de pakken zitten. Drogba en Yilmaz kregen de kans om gelijk te maken, maar de Ivoriaan vond Cech op zijn weg en Yilmay besloot over. Met trainers als Mancini en Mourinho zou je vooraf aan een tactische, gesloten match denken, maar dat was helemaal niet het geval. Beide teams kozen voor de aanval.

Listig trucje van Terry

Na 25 minuten kreeg Schürrle de ruimte op rechts. De Duitser legde terug op Ramires die aan de rand van de zestien meter over doel besloot. Vijf minuten voor rust was er opschudding in het stadion. De Turken kregen de bal snel toegegooid van de ballenjongen en hervatten het spel. Burak Yilmaz scoorde vanuit de inworp, maar Terry had de bal die hij eerder buitenwerkte nog in zijn hand en gooide die in het veld. Het doelpunt werd afgekeurd en de chelsea-kapitein kreeg geel.We gingen rusten met een 0-1-voorsprong voor Chelsea na een aangename eerste helft.

In het begin van de tweede helft kreeg Torres, op aangeven van Hazard, dé kans op zijn tweede doelpunt, maar Muslera redde knap. Dat was meteen het laatste wapenfeit van Chelsea in de match. Galatasaray kwam opzetten en Cahill devieerde de bal bijna in eigen doel.

Galatasaray op de helft van Chelsea

Met nog een halfuur te spelen kopte Drogba een snel genomen hoekschop door naar Selcük Inan die de bal tegen de paal schoof. Hier kwam Chelsea goed weg. In de 64e minuut was het dan toch raak voor de Turken. Sneijder trapte weer een uistekende hoekschop. De Kameroense verdediger Chedjou werkte de bal in één tijd binnen.

Chelsea kwam er nu niet meer uit en Chelsea moest het spel ondergaan. Cech redde knap op een schot van Alex Telles. Het spel speelde zich nu vooral af op de helft van The Blues, maar doelpunten kwamen er niet meer. Hazard speelde een vrij onopvallende match, maar behoudt nog alle kansen gaaf op kwalificatie voor de volgende ronde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties