Guy Martens: "Overal waar Courtois komt is hij nummer één"

bart ver elst
| 20 reacties
Guy Martens: "Overal waar Courtois komt is hij nummer één"
Foto: © SC

Guy Martens is keeperstrainer bij Racing Genk en heeft met Thibaut Courtois, Koen Casteels, Logain Bailly, Sinan Bolat en Ruud Boffin al verschillende talenten onder zijn hoede gehad. Onze redactie strikte hem voor enkele vragen.

Door Bart Ver Elst

“Ik ben heel fier als ik kijk hoe ver onze keepers het geschopt hebben die ik onder mijn hoede heb gehad. Dit is niet alleen dankzij mezelf, maar dankzij de hele jeugdwerking van KRC Genk. Het kost jaren om een keeper volledig te ontwikkelen”, zegt Martens.

“Natuurlijk is het ook belangrijk dat deze keepers reeds over bepaalde kwaliteiten beschikken, en daar kunnen we bij Genk niet over klagen. Er zijn namelijk ook keepers die het hoogste niveau niet aankunnen en het in tweede of derde nationale gaan proberen.”

Klaar voor de Premier League

Op de vraag waar de huidige keeperstrainer van Genk Thibaut Courtois zijn toekomst ziet, antwoordt hij: “Thibaut speelt overal waar hij naartoe gaat. Hij moet geen schrik hebben van de concurrentie, want hij is nummer één van de nationale ploeg, verkozen tot beste keeper van Spanje en speelt Champions League met Atletico Madrid.”

“Thibaut moet nergens meer gaan rijpen. Hij is klaar voor de Premier League en moet niet meer bij een middenmoter gaan spelen. Als Thibaut volgend jaar naar Chelsea gaat, is het om eerste keeper te worden en niet om daar op de bank te gaan zitten. Als hij daadwerkelijk naar Chelsea gaat, dan zal Cech weg moeten”, besluit Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties