Terugwedstrijden Champions League quasi overbodig

Terugwedstrijden Champions League quasi overbodig
Foto: © SC

Er was een tijd dat de Champions League bol kon staan van de verrassingen. Dit jaar ziet het er echter niet zo naar uit. De terugwedstrijden van de achtste finales zijn alvast quasi overbodig.

Door Aernout Van Lindt

Nog nooit waren de verschillen tussen de groepswinnaars en de runners-up zo groot als bij deze jaargang. Dat enkele kleppers op verplaatsing een goede uitgangspositie zouden veroveren met het oog op de thuismatch, daar was iedereen het over eens. Dat ze 19 op 24 zouden gaan hallen, hadden niet veel mensen kunnen voorspellen, maar dat er door sommige teams zo'n tik is uitgedeeld dat de terugmatch overbodig is ... dat zagen zelfs wij niet echt aankomen.

Finalisten en Spanje boven

De teams die ook de voorbije jaren de dienst al uitmaken, lijken dat ook dit jaar weer te zullen gaan doen. We bereiden ons nu al voor op de ultieme strijd tussen Bayern München en de Spaanse ploegen. Het eerste tikje tussen beide grootmachten is uitgedeeld door Real Madrid: zij walsten over Schalke 04.

Maar ook de regerend kampioen Bayern en de regerend finalist Dortmund hadden bijzonder weinig moeite om in hun heenwedstrijd op verplaatsing de terugmatch overbodig te maken. En - hoe kan het ook anders - Barcelona en Atlético Madrid mogen zich ook al opmaken voor de kwartfinales. De twee sterkste teams uit Duitsland en de top-3 uit Spanje mogen zich zo al opmaken voor de volgende ronde.

Vooral enkele uitslagen vallen op: 2-4, 0-2, 1-6 en ook de 0-4 van PSG in Leverkusen: alle kansen op plaatsing zijn voor een aantal teams al helemaal verdwenen. Vreemd, maar niet geheel onlogisch. De subtop is in de breedte sterker geworden, maar de absolute top lijkt steeds meer zijn stempel te drukken op het kampioenenbal.

Waar is Engeland?

Een tweede opvallendheid is dat net de Engelse teams zoveel last lijken te hebben. Ook die trend zet zich al enkele jaren door, maar deze keer ziet het er echt niet goed uit. Manchester United verloor met 2-0 bij Olympiakos  - de enige echte verrassing van de ronde - en Manchester City en Arsenal waren gewoon te klein voor Barcelona en Bayern.

Moet de eer redden: Chelsea. En ook zij gingen maar gelijkspelen in Galatasaray. Zich plaatsen? Mogelijk wel. Maar wat moet Mourinho dan uit de hoed toveren tegen een van de echte toppers?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties