Diederik Geypen
| 3 reacties

In afwachting van de toppers die morgen pas in acte komen in de Primera División, stonden vanavond de Spaanse middenmotors en ploegen uit de onderste regionen tegenover elkaar.

Elche-Celta de Vigo 1-0

Elche heeft Celta de Vigo op eigen veld geklopt met 1-0. Het doelpunt van de thuisploeg viel pas in de slotfase van de partij. Carles Gil bezorgde zijn team in de 84ste minuut de drie punten.

Door de zege staat Elche nu dertiende in de stand. De kloof met Celta de Vigo is nog maar een punt. Beide ploegen zitten vrijwel zeker in de veilige zone in de Primera Division.

Malaga-Valladolid 1-1

Malaga blijft op de sukkel in de Primera División. Tegen Valladolid, de op twee na laatste in de stand, kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Roque Santa Cruz zette de thuisploeg nochtans op weg naar een overwinning. De Paraguayaan knikte een hoekschop knap binnen.

Na een half uur spelen stond de eindstand al vast. De Zweed Larsson maakte gelijk voor Valladolid, dat met het gelijkspel niet weggeraakt van een degradatieplaats. Malaga heeft slechts drie punten meer dan Valladolid.

Levante-Osasuna 2-0

Levante houdt nog steeds zicht op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Met Osasuna kreeg het wel een ploeg met vertrouwen op bezoek die vorige week nog Atlético Madrid in de pan hakte. Toch kon het makkelijk winnen. Papakouli Diop en Ruben Garcia scoorden in de eerste helft voor de thuisploeg.

In de tweede helft moest Levante nog een half uur lang met tien man spelen na rood voor Casadesus. Osasuna had het balbezit en de kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Getafe-Espanyol 0-0

Getafe en Espanyol hebben elkaar in bedwang gehouden. De partij tussen beide ploegen eindigde op een brilscore. De supporters zullen zich de wedstrijd vooral herinneren omwille van het grote aantal gele kaarten: 7 stuks. Het voetbal zelf was niet om over naar huis te schrijven.

Door het gelijkspel blijft Getafe maar vier punten boven de degradatieplaatsen staan. Espanyol blijft tiende in de stand met 33 punten.