Interview Beloftencoach Walem: "Hazard en Batshuayi moeten niet te snel willen zijn"

Jordy Ferket
| 22 reacties
Beloftencoach Walem: "Hazard en Batshuayi moeten niet te snel willen zijn"
Foto: © SC

De nationale beloften nemen het straks op tegen Servië in de voorrondes van het EK 2015. Als de Rode Duivels winnen, dan zitten ze dicht bij de barrages voor dat EK. Bondscoach Johan Walem verwacht een moeilijke partij. "We spelen tegen een hele sterke ploeg."

“Ik verwacht een zeer moeilijke partij”, aldus bondscoach Walem aan Voetbalkrant.com. “Op papier zijn de Serviërs beter dan ons. Wat zij in het verleden al presteerden, is echt indrukwekkend. Het zijn stuk voor stuk topspelers. Maar we hebben daar laten zien dat we echt meespelen. We kunnen misschien zestien punten hebben na de wedstrijd en dan zijn we dichtbij de kwalificatie voor de barrages.”

“De jongens hebben niet alleen talent, maar ook een zeer goed karakter”

“De twee komende partijen gaan we volop voor zes op zes met deze leuke groep. Het is een bijzonder talentvolle groep. Jongens als Thorgan Hazard en Batshuayi hebben veel talent. Maar ze hebben nog tijd genoeg om zich te verbeteren. Waarom zouden ze niet nog een jaartje in België blijven bij een topclub? Ze moeten vooral niet te snel willen zijn”, vertelde Johan Walem.

“Bovendien is het niet alleen een talentvolle groep, maar ze hebben ook een goed karakter. De spelers tonen veel inzet en daarnaast hebben ze veel respect voor de trainersstaf. Ik voel me altijd goed bij de jongens. Ik hoop dat zij hetzelfde gevoel hebben”, aldus de goedlachse bondscoach.

“Ik weet niet waarom Lestienne, Mechele en Engels niet van de partij zijn”

Hoewel er geen blessures zijn, kan bondscoach Walem geen beroep doen op Club Brugge-spelers Maxime Lestienne, Brandon Mechele en Bjorn Engels. “Ik weet niet waarom ze er niet bij zijn. Persoonlijk vind ik het zeer jammer dat ze niet van de partij zijn. Dat had ik totaal niet verwacht. Zeker als je momenteel de situatie bekijkt. We staan op kop in onze voorronde en we hebben een bijzonder talentvolle groep. Jammer, maar het is nu zo. We hebben nog andere spelers die er wel zijn en die goed zullen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties