Reactie Coach Ivoorkust over Copa : "Jammer, hij had vanavond altijd moeten spelen"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
Coach Ivoorkust over Copa : "Jammer, hij had vanavond altijd moeten spelen"
Foto: © SC

Trainer Sabri Lamouchi was tevreden over het resultaat dat z'n ploeg vanavond haalde. Hij vond het echter bijzonder jammer voor Copa en Ivoorkust dat de doelman niet kon spelen vanavond. Wegens een kleine blessure werd geen enkel risico genomen.

Tamara Vereecken in Brussel

De coach van Ivoorkust keek met een goed gevoel terug op de prestatie van z’n team. “Ik ben tevreden dat we dit resultaat haalden tegen een Belgische ploeg waarvan iedereen de capaciteiten kent. Ook de inzet en mentaliteit die ik zag, deden me plezier. Ik heb heel interessante en erg goede dingen gezien. Het was een aangename wedstrijd, maar wel intens, geen echte vriendenmatch. Op dit niveau is dat ook wel normaal, denk ik.”

De eerste helft lagen de Ivorianen wel onder, zag ook Lamouchi. “We speelden te lateraal, maakten kleine foutjes en werden soms wat uit evenwicht gebracht ook. De afwezigheid van één of twee spelers maakte dat we niet zo sterk stonden en dat moeten we proberen vermijden.”

Superster Didier Drogba startte op de bank, maar daar wilde de coach van Ivoorkust niet te veel woorden aan vuil maken. “Dat was een persoonlijke beslissing. Het was de laatste match voor de échte voorbereiding start en dan vergeet je sommige evidenties en wil je gewoon andere spelers aan het werk zien.”

“Copa had hier altijd moeten spelen en captain zijn”

Verbazing alom toen bleek dat Boubacar Copa niet aan de aftrap verscheen en zelfs niet op de bank zat. “Hij had hier altijd moeten spelen, had captain moeten zijn, maar een kleine contractuur verhinderde dat dit een geweldige avond voor hem zou worden. Uiteraard is dat zeer jammer, Copa is een heel goede doelman en een aimabele jongen, maar we wilden geen risico’s nemen voor hem of zijn club.” De coach stelde wel dat de doelman van Lokeren niet ernstig gekwetst is dus zeker niet lang out zal zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties