Kompany blijft met beide voeten op de grond: "Er zijn landen met veel meer talent"

Jordy Ferket
| 18 reacties
Kompany blijft met beide voeten op de grond: "Er zijn landen met veel meer talent"
Foto: © SC

De Rode Duivels nemen het morgen in een vriendschappelijke interland op tegen Ivoorkust. Kapitein Vincent Kompany kijkt alvast uit naar het duel. "We spelen tegen een zeer sterke ploeg. Maar de drang om te winnen is er. Bovendien willen we de toeschouwers graag verwennen."

Door Johan Walckiers en Jordy Ferket

Kompany is alvast onder de indruk van de tegenstander. “Ivoorkust is geen topfavoriet om het WK te winnen, maar ze zijn allemaal zeer getalenteerd. Het is leuk om tegen een sterk land te spelen. Mijn City-ploegmaat Yaya Touré is volgens mij een van de besten ter wereld. Op de club zijn er veel topspelers de revue gepasseerd, maar hij was een van de beteren”, vertelde Vincent Kompany vol lof op de persconferentie.

“Yaya  Touré is een van de besten ter wereld”

Natuurlijk gaan de Rode Duivels alles geven om te winnen tegen de Ivorianen. “Elke keer weer is het een plezier om terug te keren bij de Rode Duivels. Wij zijn allemaal vrienden met de drang om te winnen. Bovendien is het stadion uitverkocht. We willen de toeschouwers graag verwennen met een goede prestatie”, aldus Vince the Prince.

De kapitein van de nationale ploeg en van Manchester City blikt alvast vooruit op het WK komende zomer. “De groepsfase op het WK wordt niet eenvoudig. Zowel Algerije, Zuid-Korea als Rusland zijn ploegen die zich op een indrukwekkende manier wisten te plaatsen voor het tornooi”, zei Kompany.

“België behoort tot een grote groep gevaarlijke outsiders net als Chili en Colombia”

Kompany blijft alvast met beide voeten op de grond. “We zijn geen topfavoriet om het tornooi te winnen. Er zijn landen met veel meer talent dan ons. Enkel Spanje, Duitsland, Argentinië en Brazilië zijn topfavorieten. Daarachter volgt een grote groep van gevaarlijke outsiders met onder andere Chili, Colombia en België.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties