Cambuur zet nieuwe stap richting behoud

Caroline Tonnelier

Cambuur heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan met het oog op een verlengd verblijf in de Nederlandse Eredivisie. De promovendus haalde het met 3-2 van RKC en komt zo op 31 punten.

De thuisploeg kwam net na het kwartier op voorsprong via Schepers, maar de bezoekers uit Waalwijk stelden nog geen vijf minuten later alweer gelijk. Het was Schet die voor de 1-1 zorgde. Toch was het Cambuur dat met een doelpuntje meer op het scorebord mocht gaan rusten. Barto, die ook al de assist gaf voor de eerste treffer, werkte de 2-1 voorbij van Dijk.

Na de pauze ging RKC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en halfweg de tweede helft kwam die er ook. Beauguel was de doelpuntenmaker van dienst. Zijn treffer leverde echter geen punten op. Het laatste woord was in de slotfase immers voor Manu. De driepunter tegen RKC brengt Cambuur voorlopig naar de negende plek in de rangschikking.