Hazard schittert tegen Galatasaray: een overzicht van de lyrische commentaren

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Hazard schittert tegen Galatasaray: een overzicht van de lyrische commentaren
Foto: © SC

Eden Hazard speelde gisteren de pannen van het dak tegen Galatasaray en diende zo de critici, die vooraf vonden dat de Rode Duivel nog te weinig liet zien in Europa, lik op stuk. Na de wedstrijd haalden de media en de analisten in Engeland, België en daarbuiten massaal de loftrompet boven.

Zelf vond Eden Hazard zijn partij tegen Galatasaray de beste die hij ooit speelde in Europa. Daar was ook analist Wim De Coninck het mee eens. Aan Sporza vertelde hij het volgende: “Dit was de beste Europese wedstrijd, zeker in de Champions League, die ik mij kan herinneren van Hazard.”

"Gelukkig was er Hazard"

Bij onze noorderburen genoot Ruud Van Nistelrooij met volle teugen van de prestatie van onze landgenoot. “Chelsea valt nooit aan met heel het team, gelukkig was er Hazard. Hij gaf glans aan de avond met prachtige acties, daar geniet ik echt van.”

In Spanje  hadden ze het over de prestatie van het team, die Hazard toeliet om te schitteren. Dit werd als volgt verwoord door Marca: “De Blues combineerden het aanvalsplan met een afwchtende houding op eigen veld om zo meters te winnen zodat Eden Hazard de held kon zijn met zijn acties op het hele veld.”

Messiaanse dribbel

In Engeland is Eden Hazard een absolute ster en de Britse pers was ook na de prestatie van gisteren alweer lyrisch. Volgens The Daily Mail was Eden de man van de match en was een van zijn dribbels in de tweede helft Messiaans.

London24 had het over (alweer) een schitterende prestatie van de Rode Duivel en beschreef die als volgt: “Chelsea’s man van het seizoen schitterde opnieuw, met zijn fantastische vaardigheid, sterkte en snelheid waardoor hij een constante gesel was voor het team van Roberto Mancini.”

"Galatasaray had geen idee hoe ze hem moesten afstoppen"

Een van de mooiste lofbetuigingen was wellicht te lezen in The Independent. “Hazard was gevaarlijk telkens hij gisteren de bal raakte. Galatasaray had absoluut geen idee hoe ze hem moesten afstoppen. Hij werkte zich voorbij bijna elke opponent- inclusief Felipe Melo, bij de eerste goal, na vier minuten. Hij veroorzaakte onhandige fouten van Emmanuel Eboué en Yekta Kurtulus. Oog in oog met Wesley Sneijder in de openingsminuten, dribbelde hij hem tussen de benen waardoor de Nederlandse ancien eruitzag als een vergane glorie. Hazard is nu de vedette.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties