Wervelende Van Persie laat Old Trafford nog eens dansen

Manuel Gonzalez
| 37 reacties

Manchester United heeft het gedaan: de ploeg van David Moyes boog de 2-0 achterstand uit de heenmatch helemaal om.Robin Van Persie was met een hattrick de man van de match, al had ook De Gea met onder meer een uitstekende dubbele redding net voor de rust een belangrijk aandeel in de kwalificatie.

De opdracht voor Manchester United oogde bijzonder lastig, zeker gezien de prestaties van de voorbije weken. Voor deze levensbelangrijke wedstrijd rekende de geplaagde coach David Moyes niet op onze landgenoten Fellaini en Januzaj, die op de bank startten. Het was hopen op een knalprestatie van het duo Rooney-Van Persie en dat maakte die laatste helemaal waar.

Dubbele redding De Gea voorkomt gelijkmaker

Het eerste doelpunt van de Nederlander kwam er na 24 minuten. Van Persie mocht aanleggen vanop de strafschopstip en miste niet: 1-0 en de hoop bij het thuispubliek groeide. Kort voor de pauze was het aan de overkant De Gea die een hoofdrol opeiste. Met een uitstekende dubbele redding redde hij de meubelen voor United.

Er kwam toch nog een tweede doelpunt in de eerste helft. Op slag van rust was het opnieuw Van Persie die Old Trafford liet ontploffen. Op aangeven van Rooney knalde hij de 2-0 voorbij Roberto. Nog was de RVP-show niet over: vijf minuten na de rust maakte de Nederlander zijn hattrick compleet met een doelpunt op vrije trap.

Nog veertig minuten bibberen richting kwartfinale

Met een 3-0 voorsprong was United virtueel gekwalificeerd, maar Olympiakos had maar één doelpuntje nodig om Old Trafford in rouw te dompelen. De Grieken gingen steeds meer in hun kansen geloven en kwamen via onder meer Fuster nog dicht bij de 3-1. De Gea slaagde er echter in zijn netten schoon te houden en zo de kwalificatie veilig te stellen: een zeldzaam hoogtepunt in het lopende seizoen van United. Het feest in Manchester werd in de slotfase wel nog verstoord door een blessure van Van Persie, die moest afgevoerd worden en vervangen werd door Fellaini.