Westerlo-speler Geudens verwacht spannende titelstrijd: "Het zal tot laatste speeldag duren"

Westerlo-speler Geudens verwacht spannende titelstrijd: "Het zal tot laatste speeldag duren"
Foto: © SC

Het is heel spannend in de tweede klasse: Eupen staat aan de leiding met amper een puntje voorsprong op Westerlo. Ook STVV en Moeskroen zijn nog niet uitgeteld. Volgens Westerlo- speler Kevin Geudens is er toch niet meer druk dan anders. "We wisten vanaf het begin dat we moesten winnen."

Momenteel is Geudens tevreden over het seizoen van zijn club en van zichzelf. “Op dit moment is ons seizoen al zeer geslaagd. Waarom? We hebben een heel mooi bekerparcours achter de rug. We schakelden twee eersteklassers uit. Uiteindelijk gingen we eruit tegen finalist Lokeren. De Cofidis Cup was mooi voor de uitstraling van de club.”

“Op dit moment is ons seizoen al zeer geslaagd”

“Ook in de competitie loopt het goed. Door de tweede periodetitel zijn we zeker van de eindronde en we stonden altijd bij de eerste drie. Dat is een prestatie waarvoor ik in het begin van het seizoen had getekend. Persoonlijk ben ik ook content. Net als vorig jaar probeerde ik alle wedstrijden te spelen. Tot nu toe is dat heel goed gelukt.”

Vorig weekend zag Westerlo Eupen over zich springen in het klassement. De volgende matchen winnen, is dus noodzakelijk voor Westel. “We moeten gewoon 9/9 pakken in de volgende matchen. Zo kunnen we met vertrouwen naar het zware luik tegen Moeskroen en Eupen”, vertelde Geudens aan Voetbalkrant.com.

“We moeten 9/9 pakken. Dan kunnen we met vertrouwen naar het zware luik tegen Moeskroen en Eupen”

Volgende speeldag neemt Westerlo het in eigen huis op tegen Aalst. “Als ploeg hebben we dit seizoen hard gewerkt aan onze thuisreputatie. We verloren nog niet in Het Kuipke. Dat is mooi voor de supporters, maar natuurlijk ook voor ons. Westerlo moet gewoon winnen”, vertelde de middenvelder.

De titelstrijd belooft heel spannend te worden. Toch voelt Geudens niet meer druk als anders. “Die druk is er het hele seizoen. Vanaf het begin van de competitie wisten we dat we moesten winnen. Er is geen enkele match geweest waar we slechts voor een puntje gingen.”

“Westerlo moet gewoon winnen”

“Ik denk dat het tot de laatste speeldag zal duren, want ik zie geen enkele topploeg nog veel steken vallen. Eerst en vooral kijk ik naar leider Eupen. Maar ook Sint-Truiden houd ik goed in het oog. Zij zijn aan een sterke reeks bezig. De onderlinge confrontaties zullen belangrijk worden”, besloot de Westerlo-middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties