Ook Man City en Liverpool maken er doelpuntenkermis van

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Eerder vanmiddag gaf Chelsea titelrivaal Arsenal al een 6-0 pandoering. Ook die andere concurrenten, Liverpool en Manchester City, vonden vanmiddag vlot de weg naar de netten. De ploeg van Mignolet maakte er net als de Londenaars zes, City scoorde vijf keer.

Manchester City-Fulham 5-0

Yaya Touré was met een hattrick de grote man bij Manchester City, dat geen beroep kon doen op de geschorste Kompany. De Ivoriaan zette het team van Pellegrini op 2-0 dankzij twee doelpunten vanop de stip. In beide gevallen was het Amorebieta die de penalty veroorzaakte, waardoor hij vroeg in de tweede helft ook met twee keer geel van het veld gestuurd werd. Even later zorgde Touré voor de ruime 3-0 voorsprong en in de slotfase maakten Fernandinho en Demicheles de forfaitcijfers compleet.

Cardiff City-Liverpool 3-6

In Wales was het Cardiff dat verrassend op voorsprong kwam. Mutch zorgde voor de vroege 1-0, maar erg lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Op het kwartier zette de onvermijdelijke Suarez de 1-1 op het bord. Cardiff liet het hoofd niet hangen en Mignolet werd tien minuten later geklopt door Campbell, die ook al de assist had gegeven voor het openingsdoelpunt. Dit keer was Mutch de aangever. Nog voor de pauze stelde Liverpool opnieuw gelijk, dit keer via Skrtel.

Na een doelpuntenrijke eerste helft werd na de pauze zowaar nog meer gescoord. Opnieuw Skrtel zette Liverpool voor het eerst op voorsprong en ook Suarez deed op het uur de netten nog eens trillen: 2-4. Sturridge leek de bezoekende zege veilig te stellen door een kwartier voor het einde op aangeven van Suarez de 2-5 tegen de netten te trappen. Cardiff gaf zich nog niet gewonnen: kort voor het einde zorgde Mutch met zijn tweede van de middag voor de 3-5. Het laatste woord was uiteindelijk voor – wie anders – Luis Suarez. Diep in blessuretijd vervolmaakte hij zijn hattrick. De assist was dit keer voor Skrtel.