Puntendeling na knotsgekke slotfase in Breda

Caroline Tonnelier

In de Nederlandse Eredivisie werd vanavond het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht afgewerkt. Na een spannende slotfase met drie doelpunten werd het uiteindelijk 2-2.

In dit burenduel stonden drie Belgen aan de aftrap: bij NAC mochten De Roover en Swerts starten en aan de overkant was ook De Ridder er vanaf de eerste minuut bij. Het geplaagde NAC, dat al meer dan anderhalve maand niet meer gewonnen had, kwam na iets minder dan een uur op voorsprong via Verbeeck.

Het leek lang bij die ene treffer te blijven, maar in de slotfase kregen we toch nog vuurwerk, en vooral doelpunten. Bulthuis leek de bezoekers een punt te gaan bezorgen, maar twee minuten later mochten de thuissupporters opnieuw vieren na een treffer van Poepon. De vreugde bij NAC was echter van korte duur, want van der Gun zorgde nog voor de gelijkmaker.