Monaco verliest en ziet PSG verder uitlopen, Hekkensluiter Ajaccio pakt een puntje

Jordy Ferket

Monaco is er niet in geslaagd de drie punten te pakken op het veld van Evian. Het verloor met 1-0. Door de nederlaag ziet het PSG weer verder uitlopen. Het verschil bedraagt nu dertien punten. Hekkensluiter Ajaccio pakte een puntje tegen middenmoter Toulouse.

Évian – AS Monaco 1-0

Monaco, de tweede uit de stand, moest op bezoek bij Evian. Voor de pauze slaagde geen van beide ploegen erin te scoren. De spelers gingen dan ook rusten met een brilscore op het bord.

In de tweede helft zorgde de thuisploeg voor een stunt. In de 84ste minuut bezorgde Monongu zijn team vanop de stip op voorsprong. Het was onmiddellijk het enige doelpunt in de partij: 1-0. Zure nederlaag voor de Monegasken. Het blijft wel tweede uit de stand, maar het ziet PSG weer uitlopen.

Ajaccio – Toulouse 2-2

Hekkensluiter Ajaccio ontving middenmoter Toulouse in eigen huis. Na amper vier minuten kwam de rode lantaarn al op voorsprong. Faty kopte het leer in doel. Rond het halfuur werd het zelfs 2-0 via Tallo. Niet veel later maakte Sylla de aansluitingstreffer voor de bezoekers.

Een halfuur voor het einde bracht Toulouse-speler Chantome de bordjes weer in evenwicht: 2-2. Dat was ook de eindstand. Ondanks het gelijkspel blijft Ajaccio laatste in de stand. De achterstand op de voorlaatste bedraagt al zeven punten.

Montpellier – Valenciennes 0-0

Degradatiekandidaat Valenciennes, de ploeg van Ariel Jacobs, moest op bezoek bij Montpellier. Voor de pauze slaagde ook in deze partij geen van beide ploegen de score te openen. Het stond 0-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft zagen de toeschouwers geen doelpunten. Het bleef dus 0-0. De ploeg van Jacobs staat achttiende in de stand.