Supporters Genk maken zich zorgen: "Europees ticket? Uitgemaakte zaak dat we dat niet halen"

Supporters Genk maken zich zorgen: "Europees ticket? Uitgemaakte zaak dat we dat niet halen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Dat het niet goed gaat met Racing Genk staat als een paal boven water. De uitspraak van Herbert Houben (ze krijgen 40% korting) deed extra stof opwaaien. Houben excuseerde zich ondertussen, maar ... "Het blijft een domme uitspraak en we maken ons niet enkel daar zorgen over", klinkt het.

Door Aernout Van Lindt

"Het was een hele domme reactie", is Rudy Claessens van de supportersfederatie duidelijk tegen Voetbalkrant.com. "Iedereen weet dat het crisis is in Limburg. Zeker met de sluiting van Ford Genk eind dit jaar is dit niet slim."

"Hij heeft ondertussen wel zijn excuses aangeboden op de regionale televisie. Maar is dat gemeend, of doet hij dat enkel om te sussen? We kunnen niet in zijn hart kijken, maar we maken ons zorgen in meer dan alleen die ene uitspraak."

"Play-off 1 vergiftigd geschenk"

"We spreken al maanden over het beleid en de transfers. We hebben nu 26 spelers, dus als er nieuwelingen komen moeten we anderen ook elders aan de man kunnen brengen. Bouwen aan een nieuwe ploeg is niet zo makkelijk. We bereiden een sterk dossier voor met SOS Frza en het supportersparlement om op 22 april met het bestuur te praten. Het is hopen op volgend seizoen, we zullen er mee verder moeten."

Hopen op volgend seizoen klinkt alsof het huidige wordt opgegeven. Dat is ook zo voor een stuk: "Elke supporter weet dat het voor dit seizoen al een uitgemaakte zaak is, een Europees ticket zit er niet meer in. Misschien hadden we beter in play-off 2 gezeten, want voor play-off 1 missen we de kracht momenteel. Dat was een vergiftigd geschenk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties