Barça werkt zich zuinig voorbij Spaanse hekkensluiter

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Barça werkt zich zuinig voorbij Spaanse hekkensluiter
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de winst van Atlético Mardid eerder op de dag moest FC Barcelona winnen om de leider in de Primera División in het vizier te houden. En dat gebeurde ook. De Catalennen hielden - ondanks dat het lange tijd spannend bleef - de punten in Camp Nou.

Alexis Sanchez zat bij de Blaugrana meteen goed in de wedstrijd. De Chileense dribbelkont dolde in de grote rechthoek met een aantal Betis-verdedigers en werd foutief gestopt. Lionel Messi bleef ijzig kalm en duwde de daaropvolgende elfmeter rustig in het midden van de goal binnen.

Voor de volgende doelpunten moesten we wachten tot de tweede helft. Barça kende de nodige moeite om de score uit te diepen en dus besloot Jordi Figueras (ex-Club Brugge) een handje toe te steken. De Spaanse verdediger werkte de bal in eigen doel.

Stuiptrekking Betis

Toch sloeg de rode lantaarn in La Liga meteen terug. Invaller Rubén Castro duwde de aansluitingstreffer binnen. Puntenverlies was uit den boze voor de thuisploeg die in het slot naar een veiligere voorsprong op zoek ging.

Antonio Amaya beroerde het leer met de hand waardoor de ref niet anders kon dan een tweede keer naar de stip te wijzen. Messi liet zijn tweede penaltygoal liggen, maar kon in de herneming de 3-1 binnentikken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties