De Witte kristalhelder: "Terug aanpikken bij ons standvastige verleden"

De Witte kristalhelder: "Terug aanpikken bij ons standvastige verleden"
Foto: © Photonews

Mircea Rednic kwam in oktober aan het roer bij AA Gent, een halfjaar later is hij alweer weg bij de Buffalo's. "Maar we beginnen met een frisse geest en nieuwe moed om een nieuwe stabiliteit te krijgen", is voorzitter De Witte duidelijk.

Aernout Van Lindt in Gent

Voor de huidige instabiliteit ziet de voorzitter een voorname reden: de bouw van het stadion. “We hebben een moeilijke periode gekend in de tijd dat we het stadion gingen bouwen, tijdens de bouw zelf en in het eerste jaar nu dat we er in zitten. Maar we voelen ons stilaan thuis hier en nu is die periode voorbij”, slaat De Witte de bladzijde om.

“Stadion bouwen heeft altijd impact op bestuurlijk niveau”

“Een stadion bouwen heeft altijd een impact op bestuurlijk vlak. Wie de volgende club in België ook wordt die een stadion zal bouwen, ze zullen die problemen ook krijgen. Kijk maar naar het buitenland: ook Rijsel heeft het bijvoorbeeld moeilijk gehad in die fase. We zijn de eerste ploeg in 40 jaar dat een nieuw stadion neerzet in ons land, vergeet dat ook niet.”

Maar nu is de bladzijde dus omgeslagen en ziet De Witte de toekomst stabiel en rooskleurig in: “We kunnen met een frisse geest en nieuwe moed opnieuw beginnen bouwen aan stabiliteit binnen de club. We willen de toekomst voorbereiden en daarbij aanpikken bij het standvastige verleden dat we bij deze club hebben gekend. De sportieve resultaten zullen dan wel volgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties