Maes geniet bij Lokeren: "Je weet nooit wat er komt, maar ik sta aan het roer bij mooie club"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Maes geniet bij Lokeren: "Je weet nooit wat er komt, maar ik sta aan het roer bij mooie club"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren krijgt vrijdagavond het bezoek van Anderlecht. Paars-wit, dat een tijdje geleden nog lonkte naar Peter Maes lijkt er opnieuw te staan na een overtuigende zege tegen Club Brugge. "Maar die geruchten rond Anderlecht veranderen niets aan mijn benadering voor deze wedstrijd", klinkt het.

Lokeren kan terugblikken op twee hele goede wedstrijden tegen Anderlecht dit seizoen. De Waaslanders pakten 6 op 6 en groeiden zo uit tot het zwarte beest van de regerende landskampioen. “Maar we hebben het niet alleen tegen Anderlecht goed gedaan, hé”, opent Peter Maes met een knipoog.

“Ik til daar niet zo zwaar aan dat we 6 op 6 gepakt hebben tegen hen. Laat ons zeggen dat het eerder toeval was misschien. Er zijn jaren geweest dat dat 0 op 6 was ook, hé. Het is hoe dan ook een mooie prestatie. Laat ons hopen dat het hier niet bij blijft.”

"Ik benader deze wedstrijd niet anders"

Toen John van den Brom nog aan het roer stond in het Astridpark, circuleerde de naam van Peter Maes meermaals als opvolger voor de Nederlander. Speelt dat mee in de wedstrijdvoorbereiding van vrijdag? “Ik benader die wedstrijd zoals alle andere”, aldus de coach van Lokeren aan Voetbalkrant.com.

“Die belangstelling van Anderlecht heeft niets te maken met mijn wedstrijdvoorbereiding. Wij willen, net als tegen Genk, gretig aan de match beginnen en tonen dat we ons mannetje kunnen staan in play-off 1. We zijn niet van plan om scherprechter te spelen, we willen voor onszelf gewoon zoveel mogelijk wedstrijden winnen.”

"Je weet nooit wat er morgen komt. Maar ik sta aan het roer bij een mooie club"

Hoewel Maes nog met zijn hoofd voor de volle 100% procent op Daknam zit, lijkt een vertrekt niet uitgesloten. “Wat vandaag zo is, is morgen weer anders. Dat is voetbal… Er moet allereerst een opening zijn bij een club. Maar ik heb hier nog een overeenkomst voor twee jaar. Een overeenkomst die ik niet heb afgesloten om vervolgens van de daken te gaan schreeuwen dat ik hier weg wil.”

“Ik sta aan het roer bij een mooie club. Een club die ambitie heeft en iets aan zijn stadion wil gaan doen. Volgend jaar spelen we Europees, dus er zijn hier nog genoeg targets. Er is hier absoluut nog het één en ander mogelijk. We zijn aan iets heel moois bezig en houden dat nu al bijna vier jaar vast.”

Uitdagingen genoeg bij de Waaslanders, maar heeft Maes er nog niet het hoogst haalbare uitgehaald bij de club? “Tot nu toe wel, ja. Maar je moet altijd proberen om te blijven groeien. Voor clubs als Lokeren is continuïteit en resultaten behalen op de toppen van je tenen heel knap.”

"Basis leggen voor volgend jaar en zo hoog mogelijk eindigen"

Lokeren lijkt tijdens de komende acht wedstrijden vooral een basis te willen leggen voor het seizoen dat volgt. “Ervaring opdoen in topwedstrijden, tegen teams die meer belang hebben bij die wedstrijden, dat is wat ons nu te wachten staat. We moeten nu tonen dat we winnaars zijn. En natuurlijk is dat een basis leggen voor volgend jaar.”

Maar een precieze plaats in de rangschikking heeft de oefenmeester van de Waaslanders niet voor ogen. “We gaan ons niet fixeren op een plaats. Het doel is altijd derde of vierde plaats, omdat we daar tijdens de reguliere competitie zo dicht bij hebben gezeten.”

“Bovendien is het altijd mooi als je kan klimmen op de ranglijst. We eindigden in play-off 1 tot twee maal toe als zesde. Hét doel is dan ook duidelijk: we willen beter doen. Of Genk uitgeteld is? Neen, dat denk ik eerlijk gezegd niet. Als zij een boost krijgen kunnen ze vertrokken zijn, hé”, blijft Maes zeer waakzaam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties