"Eerste ronde doorkomen is al knappe prestatie"

Mattias Verhaeghe
| 22 reacties
"Eerste ronde doorkomen is al knappe prestatie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ex-voetballer Johan Cruijff ziet Nederland geen potten breken op het WK. De Nederlander vindt dat het Nederlands elftal voldoende kwaliteit heeft, maar niet om te imponeren in Brazilië.

“Het wordt ontzettend moeilijk”, weet Cruijff te vertellen aan AD. “Nederland heeft veel kwaliteit, maar de meeste spelers zijn nog te jong. En een poule met Spanje en Chili is niet evident. Als we de eerste ronde doorkomen is dat al een knappe prestatie.”

Daarmee schetst Cruijff het beeld van het Nederlands voetbal. “Het brengt ons terug naar de realiteit. Hier staat op dit moment ons voetbal”, aldus de Nederlander. Maar om daarom defensief te spelen op het WK is volgens hem geen optie.

“De verdediging dichtspijkeren? Neen, dat slaat nergens op. Je moet altijd proberen aan de positieve kenmerken van het elftal te denken. Hoewel dat soms riskant is.”

Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op het WK op 13 juni tegen regerend wereldkampioen Spanje. Meteen een zware dobber voor onze buren. De andere teams in hun poule zijn Chili en Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties