Vrouwensprokkels van de woensdag

Vrouwensprokkels van de woensdag
Foto: © SC

De voorbije dagen was er weer heel wat te beleven op en rond de voetbalvelden. Ook wat betreft het vrouwenvoetbal. Lees het allemaal hier.

KBVB zet in op jeugd

De Belgische voetbalbond pakte vannamiddag uit met detectiedagen voor U14. Later in mei en juni volgen er nog detectiedagen voor U13 en U12. Meer dan 80 meisjes tekenden vandaag present. Zij zijn de Red Flames van de toekomst, die hun eerste stapjes zetten op het hoogste niveau.

U15 en U16 gelijk tegen Virginia

Eerder deze week waren de U15 en U16 in Tubeke actief tegen Virginia uit Amerika. Beide teams wisten uiteindelijk 1-1 gelijk te spelen. De U15 kwam op voorsprong via Gwen Duijsters, de U16 maakten dankzij Julie Veyt gelijk.

Brugse jeugd naar Duitsland

De U16 van Club Brugge mag dit weekend op zaterdag deelnemen aan een prestigieus internationaal toernooi in Stuttgart. De blauw-zwarte talenten van de toekomst zullen er een aantal duels afwerken. Het speelschema van Club:

9u30 Frankfurt- Club
11u35 Club-Köln
14u30 Saarbrücken-Club
16u35 Club-Bochum
17u45 Halve finale (ov)
20u Finale (ov)

Einde vrouwen Bergen?

De degradatie van Bergen lijkt ook gevolgen te hebben voor de vrouwen. Zij spelen momenteel in eerste klasse, maar de club zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer bestaan. De vrouwen uit Henegouwen moeten dus op zoek naar een nieuwe club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties