Roma zet Milan gemakkelijk opzij

Mattias Verhaeghe
| 1 reacties

AS Roma heeft AC Milan verslagen met 2-0. Roma was duidelijk de meerdere van de Milanezen en kwam nooit in de problemen.

AS Roma, met Nainggolan negentig minuten op het veld, kwam het best uit de startblokken. Met goed voetbal en via acties van Ljajic, Pjanic en Gervinho had Roma een paar goeie kansen om snel op voorsprong te komen, maar telkens zat er een Milanees been tussen. Het hield de Romeinen echter niet tegen om te blijven drukken. Het geplaagde Milan kwam bitter weinig aan de bal en moest het spel ondergaan. Alleen met overtredingen waren Nainggolan en co tegen te houden. Dat resulteerde in gele kaarten voor Muntari en Honda.

Op slag van rust viel het logische doelpunt dan toch. Een onhoudbare Pjanic dribbelde zich in zijn eentje doorheen een muur van verdedigers en legde de bal beheerst naast doelman Abbiati. Roma op rozen net voor de kantwissel.

Milan probeert tevergeefs

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel. Hoewel Milan iets meer probeerde door te drukken kwam een tweede doelpunt voor Roma dichter dan een gelijkmaker. In de 64e minuut was het van dat. Een mooie uitgespeelde actie van Roma kwam bij Totti terecht. De Italiaan schoot recht op Abbiati, maar Gervinho stond klaar om de rebound binnen te tikken. Met de 2-0 op het bord zat Roma in een zetel en kon het de wedstrijd rustig uitspelen.

Milan probeerde nog iets van de wedstrijd te maken, maar het kalf was verdronken voor de mannen van Seedorf. Een nieuwe klap voor de Rossoneri. Milan is door het verlies nog altijd niet zeker van Europees voetbal volgend seizoen. Roma daarentegen blijft met de negende winst op rij stevig op de tweede plaats en mag zich opmaken voor de Champions League volgend jaar.