Ajax hervormt jeugdwerking

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Ajax hervormt jeugdwerking
Foto: © SC

De jeugdwerking van Ajax heeft een rijke traditie en gold jarenlang als een voorbeeld voor vele andere clubs. De laatste jaren liep het in Amsterdam echter niet helemaal zoals gewenst en daarom stelt Ajax nu enkele hervormingen voor.

Wim Jonk legt een aantal veranderingen uit aan De Telegraaf. Een opvallende wijziging is dat er niet meer zal gewerkt worden met een coach per team. Er zal gekozen worden voor een soort mentorrelatie, zodat spelers een individuelere begeleiding krijgen. De coaches zullen op die manier een mix van talenten uit de U17, U18 en U19 begeleiden. Bij de samenstelling van de groepen zal rekening gehouden worden met voetbaltechnische en karakterologische aspecten.

Daarnaast is Ajax niet meer van plan om de trend te volgen waarbij spelers net voor hun zestiende verjaardag een contract onder de neus krijgen. De Amsterdammers willen spelers een overeenkomst aanbieden op het moment dat ze er echt klaar voor zijn. Op die manier wil Ajax dat spelers echt voor hun ontwikkeling kiezen en niet voor het grote geld.

"Onze jongens moeten ervan overtuigd zijn dat ze hier het beste af zijn"

Wim Jonk verklaart die keuze. “Sommigen hebben moeite om met de luxe om te gaan. Dan hebben  we liever korte contracten met een bepaald bonussysteem. Dat houdt spelers hongerig en ons scherp. Onze jongens moeten ervan overtuigd zijn dat ze hier het beste af zijn. En dat een contract vanzelf komt als ze goed zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties