Wilmots legt al zijn keuzes uit: "Origi was voor mij beste profiel"

Wilmots legt al zijn keuzes uit: "Origi was voor mij beste profiel"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots heeft er toch enkele nachtjes over moeten slapen vooraleer hij overal uit was. De bondscoach maakte een paar opmerkelijke keuzes, maar vrijwel iedereen kon er zich in vinden.

Johan Walckiers in Brussel

Timmy Simons

De zwaarste beslissing voor Wilmots was die om Timmy Simons thuis te laten. "Dat was inderdaad een heel emotionele keuze", knikte Wilmots. "Ik heb nog met hem gespeeld en hij is er heel de campagne bijgeweest. Ik heb hem persoonlijk ingelicht en dat was het moeilijkste wat ik moest doen. Maar op een gegeven moment hebben we de keuze gemaakt voor de toekomst. Als je zo'n man bijna geen kans tot spelen kan geven, is het beter om een jongere mee te nemen, een extra spits."

Casteels-Proto

"De zaken zijn heel duidelijk. Als Casteels niet klaar geraakt, gaat Silvio mee. Ik heb met Proto de zaken duidelijk gesteld en dus is er geen discussie mogelijk. Daarbij, tegen Luxemburg en Tunesië zal Courtois nog rust krijgen en doen we het dus met Mignolet en Proto."

Vanden Borre-Meunier

"Ook daar moest ik een keuze maken. Ik wil vooral een back die kan verdedigen, maar als het nodig is, wil ik alternatieven hebben. Als we bijvoorbeeld met drie achteraan moeten gaan voetballen. En Vanden Borre speelt al drie-vier maand op een constant hoog niveau. Hij is heel sterk. Ook tegen Benfica, waar ik hem gaan bekijken ben, was hij heel goed. Meunier was ook een optie, maar ik koos voor Anthony."

Divock Origi

Misschien wel de grootste verrassing in de selectie, maar een weldoordachte keuze van Wilmots. "Ik moest kiezen tussen Divock of Batshuayi. En met Origi heb ik meer een type zoals Benteke. Ik ben hem gaan bekijken tegen Marseille, Bordeaux en PSG en hij bekoorde me. Hij heeft een heel goeie mentaliteit en is voor mij het beste profiel om mee te nemen. Hij is ook een jongen die makkelijk kan inkomen en direct in de match zit. Ik was ook 20 toen ik voor de eerste keer mee mocht en zes maanden later had ik een vaste plaats."

Adnan Januzaj

Doordat Simons thuis blijft, kan Wilmots met Januzaj een extra aanvaller oproepen. "Waarom niet? Ik zag die jongen verschillende keren aan het werk en hij heeft pure klasse. De Bruyne kan trouwens ook centraal spelen zoals bij Wolfsburg, dus heb ik een extra alternatief. Januzaj was één van de besten bij Manchester United. Waarom zou hij dan niet meegaan?"

Laurent Ciman

Sommigen vonden dat Laurent Ciman geen plaats zou hebben bij de nationale ploeg. Wilmots reageerde daarop fel. "Hij was de beste man bij Standard dit seizoen. Hij speelde niet in de kwalificatiecampagne, maar ik weet ook dat hij nooit zal ontgoochelen. Ik zal ook niet twijfelen als ik hem moet zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties