Belgische supportersclans reizen naar Camp Nou: "Hier moeten we absoluut bij zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Belgische supportersclans reizen naar Camp Nou: "Hier moeten we absoluut bij zijn"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona en Atlético Madrid beslechten morgenavond de Spaanse titelstrijd. De Madrilenen hebben aan een gelijkspel genoeg, voor Barça telt alleen de winst. Onze redactie meet voor afreis naar Camp Nou de spanning op bij de Belgische fanclubs van de twee pretendenten.

Peña Atlética Diablos Rojiblancos uit het Gentse leeft met gemengde gevoelens toe naar het slotduel. "Na de draw tegen Málaga was de teleurstelling bijzonder groot", vertelt voorzitter Kevin Van Loo. "We hadden op een groot feest gehoopt. Ondertussen is het zelfvertrouwen wel terug. We verloren dit seizoen nog niet tegen Barcelona. Een punt moet dus wel lukken."

De Catalanen kunnen enkel met een 23e landstitel hun seizoen nog kleuren. "Dat is gewoon zo", beseft Toni Freire van Penya Fanatiek. "Voor een andere ploeg is kwartfinale Champions League, bekerfinale en tot het eind meestrijden om het kampioenschap al heel mooi. Een club als Barcelona moet minstens een prijs pakken."

Volgens de fans van Los Colchoneros zal het al dan niet aantreden van Diego Costa een cruciale rol spelen. "We moeten proberen te counteren, veel zal dus afhangen of hij fit raakt of niet", zegt Van Loo. "Diego Costa heeft ons heel wat punten bezorgd en brengt rust voorin." "Atlético zal sowieso met een dubbele achterlinie spelen", vreest Freire. "Die moeten we vroeg doorbreken."

Als ik moet kiezen? Dan toch de Champions League

Beide supportersclans zullen present zijn in Camp Nou, al was dat geen evidentie. "We geraakten in extremis nog aan een tiental kaarten", aldus Freire. "Het is bijzonder moeilijk geweest. De laatste vier maanden voelde iedereen aan dat Atlético de rol niet zou lossen. De slotspeeldag zou alles bepalen. Hier moeten we dus absoluut bij zijn hé." (lacht)

Ook de fans van Peña Atlética konden nog vier kaarten bemachtigen. "We trekken met vier man naar Barcelona. De thuisblijvers verzamelen in Café Lambert in Gent om de match op groot scherm te volgen en hopelijk achteraf te vieren. Ik denk dat we de dubbel pakken. Als ik zou moeten kiezen? Dan toch de Champions League, die heeft meer uitstraling wereldwijd gezien." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties