Duivelse info: open trainingen in Genk

Duivelse info: open trainingen in Genk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf morgen tot 26 mei slaan de Rode Duivels hun kamp op in Genk. Bondscoach Marc Wilmots maakte bekend dat de training van maandag om 17u30 open zal zijn voor het publiek. Een kans dus voor de fans om de helden nog eens aan het werk te zien.

“De Bundesliga eindigt op 10 mei, de Premier League op 11 mei. Ik wil onze spelers die daarin actief zijn eerst nog een week rust gunnen vooraleer het eerste trainingskamp aan te vatten. De spelers die niet voldoende speelminuten verzamelden, zullen niet kunnen genieten van dat  weekje rust. Zij zullen aangepaste individuele programma’s krijgen. De spelers die deze schema’s moeten volgen, zullen dat in België kunnen doen, dicht bij hun familie, wat het voor hen aangenamer zal maken", laat Wilmots optekenen op de site van Genk.

Logisch om op deze manier af te sluiten

"De stage dan - die is bedoeld om iedereen zowel op mentaal als op fysiek vlak opnieuw op niveau te krijgen. 19 mei is een kleine vier weken voor de start van het WK en in Genk kunnen we ons in optimale omstandigheden voorbereiden", vervolgt Wilmots. "Als afsluiter van deze stage spelen we op 26 mei in het stadion van KRC Genk tegen Luxemburg. We spelen niet in het Koning Boudewijnstadion omdat ik met de Rode Duivels ook  in eigen land graag wat andere locaties bezoek."

"En vermits we onze stage in Genk houden, lijkt het mij logisch dat we die ook daar op die manier afsluiten. Het stadion van Genk is uitermate geschikt voor een wedstrijd tegen Luxemburg. Daarenboven kregen we van KRC Genk niet alleen de Cristal Arena maar ook de oefenvelden en infrastructuur van de gloednieuwe “Jos Vaessen Talent Academy” ter beschikking.”

Schema (onder voorbehoud van wijzigingen):

Maandag 19/05  Training van 17u30 tot 19u00
 
Dinsdag 20/05  Training van 11u00 tot 12u30
 
Woensdag 21/05  Training van 17u30 tot 19u00
 
Vrijdag 23/05  Training van 11u00 tot 12u30 
 
Zaterdag 24/05  Training van 11u00 tot 12u30
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties