OHL-talent krijgt eerste minuten: "Eer om te debuteren bij afscheid Ruytinx"

OHL-talent krijgt eerste minuten: "Eer om te debuteren bij afscheid Ruytinx"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 18-jarige Simon Bracke maakte gisteren zijn debuut voor OH Leuven in de laatste wedstrijd van het seizoen. En de jongeling deed het meer dan behoorlijk en hoopt nu echt vertrokken te zijn.

Bracke behoort immers al twee jaar tot de A-kern van OHL, maar werd wegens 'te frêle' nog opgespaard. Tegen Leuven kreeg hij negentig minuten zijn kans en leek hij ook klaar te zijn voor het grote werk. "Ja, het ging goed hé", lachte Bracke achteraf. "Ik heb mijn kans gegrepen denk ik. Ok, ik kreeg veel ruimte, maar dan moet je er nog altijd iets goed mee doen."

Ik ga Ruytinx echt missen

Nu OHL naar tweede klasse zakt, lijkt het moment voor Bracke om helemaal te ontbolsteren gekomen. "Ik hoop daar alvast op. Ik ben een jongen van OHL, hier opgeleid. Volgend seizoen wil ik er staan en zoveel moeglijk spelen. En terug naar eerste gaan, want deze club hoort daar gewoon thuis. Normaal gezien zal ik ook blijven, maar je weet nooit..."

Voor Bracke werd het op meerdere vlakken een speciale match. "Voor mij was het een eer om te debuteren op het moment dat Bjorn Ruytinx afscheid nam. Hij was de eerste die me onder zijn vleugels nam toen ik bij de eerste ploeg kwam. Hij plaagde me ook constant omdat ik de jongste was, maar altijd grappig bedoeld. Ik ga hem echt missen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties