De tien grootste 'Bad Boys' op het WK: pitbulls en ballenbrekers
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties
De tien grootste 'Bad Boys' op het WK: pitbulls en ballenbrekers

Elk WK is er wel eens eentje die op het veld door het lint gaat. Ook in Brazilië is de kans daarop reëel, want er zitten een paar spelers met een kort lontje tussen. Wij zochten voor u de tien spelers op die op en naast het veld het kleurrijkste verleden hebben.

Mario Balotelli: de ultieme bad boy

Je kan het zo gek niet bedenken of Super Mario heeft het al gedaan. Vuurwerk afsteken vanuit zijn appartement? Check! Dartspijltjes gooien naar jeugdspelers? Check! Liefdesperikelen alom? Check! Ruzie maken met trainers? Check! Onderzoeken voor banden met de Mafia? Check! Maar goed, het wordt hem allemaal vergeven als hij straks een paar ballen vanop dertig meter in de kruising ramt. You hate him or love him for it.

Gary Medel: de pitbull

De Chileense middenvelder wordt vergeleken met Gennaro Gattuso, maar dan nog een trapje pitbull-achtig verder. Hij werd ooit van het veld gestuurd (het overkomt hem wel vaker) en ging op de vuist met de politieagenten die hem van het veld wilden begeleiden. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Luis Suarez: scorend boefje

Die Zuid-Amerikaanse heethoofdigheid toch. De aanvaller van Uruguay heeft al aanklachten voor racisme over hem gekregen nadat hij Patrice Evra een paar scheldwoorden toeriep. En hij heeft al twee keer een speler gebeten. De laatste keer leverde hem dat een recordschorsing op toen hij een stuk vel van Chelsea-verdediger Ivanovic uit de arm haalde. En toch wil iedereen hem wel in zijn team hebben...

Daniele De Rossi: provocerende tattoo

Jawel, Italië heeft nog een kleurrijk figuur rondlopen. De Rossi heeft een tattoo waarop een verdediger een tegenstander op het been raakt. Aanvallers lopen best een rondje rond hem, want zijn intenties zijn duidelijk...

Nigel de Jong: de beenbreker

De Jong heeft op het WK 2010 al eens zijn visitekaartje afgegeven door Xabi Alonso met een karatetrap te vellen. De Amerikaan Stuart Holden zal hem ook geen kerstkaartje sturen nadat hij twee seizoenen moest revalideren na een confrontatie met de Nederlander. En Ben Avra hield aan zijn laatste ontmoeting met De Jong twee gebroken beenderen over.

Marouane Fellaini: elleboogwerk

Onze eigen Rode Duivel is ook geen engeltje. Hij staat bekend om de ellebogen die hij in Engeland al her en der uitdeelde. En ook zijn studs worden door menig speler gevreesd.

Wayne Rooney: rechtzetting gevraagd

Rooney kwam al een paar keer met extrasportieve zaken in de Tabloids terecht. Zo zou hij zijn vrouw bedrogen hebben terwijl ze zwanger was van hun eerste kind. Hij kon zijn privéleven echter op de rails krijgen en is vooral om zijn voetballende kwaliteiten geroemd. Toch moet hij nog een rode kaart uit 2006 rechtzetten, want die ligt nog steeds in het collectief Engels geheugen.

Pepe: de beenhouwer

Iedereen zal de Portugese verdediger nu wel al kennen onderhand. Hij kwam in het oog van de storm terecht nadat hij expres op Lionel Messi's hand ging staan. Maar de Real-verdediger was zeker niet aan zijn proefstuk toe. Menige speler loopt het dunnetjes door de broek als hij bij de opstellingen Pepe op het wedstrijdblad ziet staan. Vraag maar aan Javier Casquero, middenvelder bij Getafe. Die mocht heel gelukkig zijn dat zijn hoofd nog aan zijn romp hing.

Rafael Marquez: ballenbreker

De 35-jarige Mexicaan is nog altijd zijn streken niet verleerd. Hij was zeven seizoenen lang verdediger bij Barcelona en maakte daar naam als bikkelharde verdediger die ook af en toe eens de edele delen van een tegenstander viseerde met een keiharde trap. Momenteel speelt hij in zijn thuisland en grossiert hij nog steeds in rode en gele kaarten.

Cristiano Ronaldo

Heeft soms wel een 'Dokter Jekyll and Mister Hyde'-kantje. De Portugees is geniaal op een voetbalveld, maar heeft ernaast al de nodige liefjes versleten. Hij kan ook uit de hoek komen als onvervalste duiker en dat irriteert zijn tegenstanders wel mateloos. In 2006 hielp hij Wayne Rooney nog van het veld sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties