Reportage Brazilië en Kroatië zijn er klaar voor!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Brazilië en Kroatië zijn er klaar voor!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Binnen een kleine twee uur kan het WK eindelijk beginnen. De Brazilianen en de Kroaten mogen het aftrappen. Dat de meeste supporters in en rond Arena Corinthians Brazilianen zijn, stond in de sterren geschreven. En of ze er zin in hebben.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubina in São Paulo

In en rond het stadion is het een drukte van jewelste. Allemaal voetgangers trouwens. Drie kilometer rond het stadion werd een perimeter ingesteld, enkel met een parkingpas kan je met de wagen tot aan het stadion. De veiligheidsmaatregelen zijn ook enorm. Leger, politie en militaire politie staan paraat.

Dat lijkt de fans geenszins te storen. Rond het stadion wordt gedanst en gevierd, het is duidelijk, Brazilië is klaar voor het WK. Neymar en de zijnen mogen eraan beginnen. In het stadion begint zo stilaan de openingsceremonie.

Het is opvallend hoe zeer de Brazilianen naar deze match toeleefden. Voor het WK bereikten ons vooral beelden van protesten tegen het vierjaarlijks voetbalfeest. Hoe het in de rest van São Paulo aan toe gaat, kunnen we enkel raden, maar in en rond het stadion is iedereen enthousiast. Ook de Kroaten laten zich niet onbetuigd tegen de overmacht.

Ook de officiële wagens voor de Bobo's staan klaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties